Free counter and web stats

perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Vapaapäivän pieniä iloja

Tänään vietin pienen tauon jälkeen vapaapäivän aamua kahdestaan Mikaelin kanssa. Se oli kyllä riemullista! Elämä kaksivuotiaan kanssa sisältää niin paljon hauskoja hetkiä. Leivoimme yhdessä piirakkaa vieraita varten. Opiskelimme leipomisessa tarvittavien tavaroiden nimiä. Kaksivuotiaamme ei vielä tiennyt nimeä kulholle eikä puulastalle. Huomaa kyllä, että kolmas lapsi jää vähän vanhempien lasten varjoon. Anttonin ja Lauran kanssa puuhastelin tuossa vaiheessa niin paljon enemmän, että varmasti oli sanasto hallussa. Toisaalta kuopus oppii vanhemmilta sisaruksilta paljon muita tärkeämpiä sanoja. Antton ei taatusti osannut kaksivuotiaana käyttää sanaa "tylsää". Mikaelin, perheemme ilopillerin, sanavarastossa "tylsä" kuuluu suosituimpien sanojen joukkoon.

Leipoessamme Mikael lauloi Jippii-levyjen ohjelmistoon kuuluvaa Majakaksi maailmaan -laulua. Minua esitys hieman hymyilytti. Miksu lauloi sydämensä pohjasta: "Kaksi maailmaa, kaksi maailmaa, sinua tarvitaan." Yritin selittää, että laulussa lauletaan oikeasti "Majakaksi maailmaan, majakaksi maailmaan sinua tarvitaan". Itsetietoinen lapsimme ei luonnollisestikaan hyväksynyt äidin korjausta. "Kaksi maailmaa", hän totesi tomerasti. Kyselin sitten Miksulta, kuka meitä tarvitsee. "Jippii taavii meitä", oli pienen miehen vastaus. Sen jälkeen kävimme syvällisen keskustelun Jeesuksesta ja Jumalasta. Ja taas vakuutuin siitä, että perhejumalanpalveluksissa, lastenkonserteissa ja lastenkerhoissa on välillä hyvä käydä läpi sitä, mitä laulujen sanat tarkoittavat.

Mikaelin uudesta sanoituksesta tuli elävästi mieleen eräs Exitin konsertti Maata Näkyvissä -tapahtumassa. Ystäväni Hanna lauloi täysiä bändin mukana: "laudaton taivas, kuutamomaa". Simojoki lauloi samaan aikaan: "laulakoon taivas, huutakoon maa." Tärkeintä on olla täysillä mukana!

Ei kommentteja: