Free counter and web stats

keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Elämää vasenkätisenä

Urheilu on vaarallista, ainakin epäsäännöllinen kuntosalitreenaus maksimipainoilla. Pari vuotta sitten kokeilin penkkipunnerrusennätystä sillä seurauksella, että 115 kg tipahti rinnalle rutinan säestyksellä. Jostain syystä en kuitenkaan ollut onnettomuuden jälkeen kovinkaan kipeä. Lääkäri arveli vamman parantuvan itsestään ja kehotti vain olemaan ilman maksimipainoja sinä vuonna. Maksimeja eikä paljoa muutakaan tarvinnut penkistä nostella pariin vuoteen koska lihas oli selkeästi irti. Tänä keväänä asia tutkittiin uudelleen ja huomattiin selvä repeämä, joka piti kiinnittää paikoilleen.

Niinpä olin tämän viikon maanantaina Turussa Mehiläisen sairaalassa leikkauksessa, jossa laitettiin parin vuoden takainen lihasrepeämä olkapäässä paikoilleen

Leikkaajina olivat maan parhaimpiin urheilukirurgeihin kuuluvat lääkärit, mm. Sakari Orava. Leikkaus meni hyvin unten mailla ollessa ja heräsin vuodeosastolla peiton alla käsi paketissa. Toipuminen kestääkin sitten pidempään; 6 viikkoa oikea käsi on siteessä ja saman verran tuli sairaslomaa.

Olen nyt siis saanut opetella vasenkätisenä olemista ja huomannut miten hyödyllistä on, kun ihmisellä on 2 kättä! Kyllä elämä yksikätisenä on aika paljon hankalampaa! Onneksi on tietokone jolla voi kirjoittaa toisellakin kädellä. Nyt on myös aikaa pysähtyä ja lukea kunnolla pitkästä aikaa.
Vesa

Ei kommentteja: