Free counter and web stats

tiistaina, toukokuuta 06, 2008

Äiti, mun on paha olla!

Perheessämme velloo mahatautiepidemia. Niinpä vietän tänään kotipäivää sairaiden lasten kanssa, vaikka omien suunnitelmieni mukaan olin ajatellut osallistua ensimmäiselle suomenkieliselle Raamatturäp-kurssille. Olen odottanut kurssin saapumista Suomeen jo monta vuotta, koska ystäväni Eva on hyödyntänyt sitä omassa työssään Ruotsissa menestyksekkäästi. Kurssin peruuntuminen ei harmita minua kuitenkaan hirvittävästi, koska oma olonikin tuntuu vähän epämääräiseltä. Raamattuseikkailua opiskellessa on hyvä olla täydessä vedossa, jotta saa kurssista kaiken irti. Uskon nimittäin siihen, että Raamatturäp voi innostaa varhaisnuoria ja nuoria Raamatun pariin, koska siinä opetellaan Raamatun punainen lanka koko vartalolla. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta!

Lasten mahatauti on tuonut mieleeni muistoja omasta lapsuudestani. Onneksi kukaan lapsistamme ei ole perinyt minun geenejäni tässä asiassa. Minä nimittäin oksentelin aina ja joka paikassa: automatkoilla, bussireissuilla ja koulun päivänavauksissa. Parhaiten on jäänyt mieleeni eräs päivänavaus, jonka isäni piti ala-asteella. Isäni totesi puheessaan: "Niin kuin laulaja Pelle Miljoona on sanonut:"Äiti, mun on paha olla." "Ja silloin tottelevainen Elina-tyttö oksensi koulun suuressa salissa.

Ajatus kolmannesta lapsesta tuntui minusta kauan aikaa epämiellyttävältä juuri alkuraskauden pahoinvoinnin vuoksi. Kun oli kaksi kertaa voinut monta kuukautta huonosti, tuntui hirvittävältä alkaa taas siihen rumbaan. Onneksi kolmannella kerralla kaikki meni jo paljon paremmin. Säännölliset ruokailut ja pitkät yöunet helpottivat kummasti oloa. Paitsi silloin, kun erehdyin kolmannella kuulla menemään Anttonin kanssa WasaLandian mustekalaan. Tyhmästä päästä kärsii...

En ole ikinä kärsinyt krapulasta enkä varmasti tule ikinä kärsimäänkään; yksi lasillinen viiniä tai tervetuliaismalja on minun rajani alkoholin käytössä. Viime aikoina olen ilolla seurannut Kännikapina-liikettä. On todella hienoa, että jotkut uskaltavat vastustaa sairasta alkoholikulttuuria, joka tuntuu pahenevan pahenemistaan. Vapun alla uutisoitiin näyttävästi, miten kaksi kolmasosaa 30-vuotiaista miehistä on alkoholin suurkuluttajia, ja naiset tulevat kovaa vauhtia perässä. Onneksi on Kännikapina-liike, joka julistaa tälle kansalle, että seksikin on paljon parempaa selvin päin!


sinä et tule humalaan
sinä menet humalaan

siteeraat Pentti Suurta

humala on paikka
sanot

vahvasti sanottu
ja
varmasti on

minä haluaisin tavata sinut
jossain muualla

Arno Kotro

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Elina,
Ystäväsi Pohjanmaalta kaipailivat Sinua kurssille ja minäkin istuin ja opettelin.
Tulipa muuten uusiakin asioita VTstä kerrattua ihan kovasti, näin papinkin näkökulmasta! Olisit varmasti sopinut joukkoon, mutta silti ensimmäiset ensiksi, aina. Toivottavasti pääset kuitenkin koulutukseen jossain välissä, sillä olisi mielenkiintoista tietää, mitä ajattelet metodista ja asiasta ja tämänkaltaisista metodeista yleensä tai niiden tuomisesta Suomeen...
Räppifiiliksin, Riikka (joka lukee aina näin kerran viikossa putkeen 7 kirjoittavan ystävänsä blogit... )

Elina Koivisto kirjoitti...

Joo, olenkin kuullut iltakävelyllä ensimmäiset kommentit. Haastavaa hommaa tuo materiaalin kääntäminen... Yritän päästä ensi vuonna mukaan, jos löytyy sopiva ajankohta.

Teidän neidille on tulossa lähiaikoina postia!