Free counter and web stats

sunnuntaina, helmikuuta 22, 2009

Elämysmatkailua parhaimmillaan

Maamme-laulu kajahti juuri komeasti lapsuudenkotini olohuoneessa. Kolme poikien yhdistetyn osallistujaa muodosti komean rivin palkintopokaaliensa kanssa. Pokaaleissa oli paikallisen urheiluseuran, Pellon Ponnen, vaakuna. Toinen kilpailu on vielä ulkona menossa. Siihen osallistuvat perheen pienimmät; lajina on murtomahiihto. Kaksi pokaalia on valmiina odottamassa innokkaiden kilpailijoiden palkitsemista.

Hiihtolomamme on huipentunut tänä viikonloppuna todelliseen elämysmatkailuun. Japanilaiset tai englantilaiset turistit maksaisivat maltaita tällaisesta kokonaisuudesta. Perinteisen hiihdon ja luistelun lisäksi lapset ovat saaneet ihastella kansainvälisen jäänveistokilpailun tuotoksia, seurata porokilpailuja, ajella koiravaljakolla ja hevoskärryillä sekä syödä ulkona makkaraa ja vohvelia. Tänä iltana elämysmatkailu vain jatkuu puksuttaessamme yöjunalla halki Suomen.

Jokaisella lapsella on ollut vähän omanlaiset prioritteetinsa lomallamme. Esikoinen on keskittynyt tosissaan hiihtämiseen kahden sukupolven miesten seurassa. Minäkin erehdyin kerran kolmikon mukaan, mutta seuraukset olivat huonot. Raaka pakkasilma ja kova vauhti saivat pienen flunssan aikaiseksi, minkä seurauksena jouduin viettämään muutaman lomapäivän sisällä. Onneksi jo eilen pääsin kuntosalille treenaamaan lihaksia ja kylänraitille haukkaamaan raitista ilmaa.

Neiti on tykästynyt erityisesti ulkomaanmatkailuun. Hän on kahtena päivänä käynyt parkkarilla (potkurilla) Miehen kanssa Ruotsin puolella kaupassa. Lime-keksien osto Pello-Hallenista oli hänen suurin haaveensa tältä lomalta. Neiti arvosti suuresti myös iltaretkeämme Pellon kylälle, jossa kävimme tutustumassa jääveistoksiin. Hämmästelimme kovassa tuiskussa ja tuulessa sitä, miten jotkut voivat osata tehdä sellaisia taideteoksia jäästä. Aivan käsittämätöntä taitoa!

Kuopus osallistui eilen elämänsä ensimmäisiin porokilpailuihin ja jäi heti koukkuun. Tänään hän on ollut vähän pettynyt siitä, ettei suurista toiveistaan huolimatta voittanutkaan arpajaisissa palkintona ollutta pikkuporoa. Sille oli jo paikka valmiiksi katsottuna papan pihalta, vaikka Mies leikillisesti uhkailikin poron joutuvan lihoiksi. Ei puhettakaan! Pettymystä on lieventänyt hieman se, että tänäänkin arvotaan toinen samanlainen poro. Jos tänään olisi vähän parempi tuuri...Ensi viikolla varmaan jo pettynytttä mieltä lohduttavat muistot kahdesta vohvelista, makkarasta, porokilpailujen katselusta, hiihtopokaalista, koira- ja hevosajelusta sekä suurensuuresta jäisestä tuolista, jonka päällä istui pienikokoinen mies. Ei ihme, että kuopus muuttaisi mielellään Pelloon!

5 kommenttia:

Maria Puotiniemi kirjoitti...

Ihanaa elämysmatkailua. Itsekin sain aina nuorempana serkkujen järjestämiä elämyksiä, kaupunkilaisserkku pääsi luomaan hevosenlantaa, ajamaan ponilla ja vesihiihtämään. Voi, kun vieläkin pääsisi samanlaisille elämysmatkoille!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tosi mukavalta! :) t.Mimosa

Anonyymi kirjoitti...

PS: Kajahti muuten Maamme-laulu täälälkin eilen glasgowlaisessa elokuvateatterissa! Tosin på svenska. Oletko nähnyt elokuvan "Maria Larssons Eviga Ögonblinck", jossa Maria Heiskanen pääosassa? Luulen että se on sellainen elokuva josta pitäisit! Meni kyllä väreet eilen yhtäkkiä kun kuuli Maamme-laulun täällä kesken kaiken. Tosin kesti hetken tajuta että se oli Maamme-laulu, kun on tottunut siihen suomeksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauskalta kuulostaa! :) Itse olen ollut kovin huolissani lasten ja nuorten vähäisestä ulkona liikkumisesta. Toivottavasti kaikki lomalaiset innostuisivat ulkoilupuuhiin!

TML

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Pikkupappi, tuollaiset kaukaiset serkut ja kaverit ovat kyllä loistavia. Esikoisella varsinkin on tosi hyvät kaverit mummilan lähellä. kaveruus pysyy korkeassa kurssissa, kun ei voi nähdä koko ajan.

Kiitos, Mimosa, elokuvavinkistä! Kuulostaa lupaavalta! PS. Koskas päivität blogiasi? T:Lukija

Kiitos, TML, kommentistasi! Meilläkään ei tosiaan säät olleet mitkään parhaat, mutta hyvin urheilu silti maistui koko porukalle. Tänään täytin työpaikan kuntoilukorttia ja yllätyin siitä, että minullekin oli kertynyt tosi paljon kuntoilupisteitä. Tästä on hyvä jatkaa kuntoilua klotona nyt, kun on valoisampaa ja energiaa enemmän.