Free counter and web stats

lauantaina, helmikuuta 21, 2009

Ole rehellinen ja aito - päivän sana

Tänään minuun kolahti väkevästi Wilfrid Stinissenin sana kirjasta "Tänään on Herran päivä" - teksti vuoden jokaiseksi päiväksi. Tässä siitä pätkä jaettavaksi.

Ole uskollinen todelliselle minällesi

Rehellisyys on aina ollut tärkeä asia ihmisille. Eikä toisin voi ollakaan. Emme voi kokea oloamme turvalliseksi toisten keskuudessa, jollemme luota toisiimme. Odotamme, että se mitä toinen ihminen sanoo ja tekee, pitää yhtä hänen todellisten tarkoitustensa kanssa.

Rehellisyys on aitoutta, se on sitä, että on oma itsensä.

Mutta mitä merkitsee se, että on oma itsensä? Ihmisen sisällä on sekä valoa että pimeyttä, hän tuntee vetoa sekä hyvään että pahaan. Tästä syystä on olennaisen tärkeää kysyä, minkä oman itsesi puolen kanssa samastut. Valitsetko sisälläsi olevan valon vai sisälläsi olevan pimeyden?

Jos valitset valon, valitset sen, mikä sinussa on syvintä, ja valitset siloin Kristuksessa saamasi uuden elämän. Jos sen sijaan valitset pimeyden, synnin ja kiusaajan houkutukset, valitset oikeastaan itsepetoksen. Et voi olla oma itsesi. Pahan puolella et voi koskaan olla oma itsesi. Sinut on luotu hyväksi, ja vain valossa voit löytää todellisen minäsi.

Wilfrid Stinissen
Tänään on Herran päivä
Teksti vuoden jokaiseksi päiväksi
28. toukokuuta

Ei kommentteja: