Free counter and web stats

keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009

Lahjakirjojen satoa

Tänä keväänä olemme taas todenneet sen, miten lapsia on syntynyt keväällä todella paljon. Kaverisynttäreitä on ollut lähes viikottain kummilasten ja omien pippaloiden lisäksi. Lapset ovat nykyään ihan kyllästyneitä minun näkemykseeni siitä, millainen on hyvä lahja. "Ei enää yhtään kirjaa!" toteavat Esikoinen ja Neiti kuin yhdestä suusta, "Kirjat ovat tylsiä lahjoja. Niistä tykkäävät vain lasten äidit." 

En voi kuin syyttää itseäni. Olen kyllästyttänyt lapset kirjoilla, koska olen hankkinut lahjalaatikkooni yleensä vain ja ainoastaan kirjoja. Kirja-alessa minut valtaa yleensä ihmeellinen hamstrausvimma. Minulle ei riitä yksi eikä kaksi kirjaa lastenkirjojen alehyllyillä, vaan minä hamstraan ja hamstraan muovikassilliset täyteen aarteita. Eikä siitä vielä ole kamalasti haittaa ollut; kirjat ovat huvenneet laatikostani yleensä melko nopeasti tuliaisiksi, lahjoiksi tai omien lasten iloksi. 

Viimeisimmällä reissulla anoppilaan etsin käsiini kirjoja, joita yllätys, yllätys olen itse antanut anopille lahjaksi. Löysin pari Salme Blomsterin ihmissuhteisiin liittyvää pientä kirjaa, joista olen ollut viime viikkoina aika innoissani. Otin ne nimittäin anopilta lainaan! Tänään puhuimme eräässä perhekerhossa vihasta Blomsterin "Hyvä, paha viha" -kirjan pohjalta. Kyllä täytyy sanoa, että nautin kerhossa taas suunnattomasti työstäni. Tuntui todella antoisalta keskustella suunnilleen samanikäisten naisten kanssa avoimesti tällaisista syvällisistä teemoista!   

Teille rakkaille lukijoilleni laitan täkyksi Salme Blomsterin kirjasta "Levottomuudesta rauhaan" yhteenvedon. Blomsterin kirjat ovat todella loistavia kristityille, jotka haluavat kasvaa ihmisinä ja elää tasapainoista elämää. Ne ovat todella hyödyllisiä myös kaikille sielunhoitajille ja muussa auttamistyössä oleville.  Näiden kahden kirjan lisäksi olen lukenut Blomsterin kirjan "Musta, valkoinen häpeä" ja "Kosketus". Häpeä-kirjassa Blomester auttaa lukijaa erottamaan väärän syyllisyyden ja häpeän oikeasta ja kutsuu  vapautumaan turhista taakoista. "Kosketus" on erinomainen kirja seksuaalisuudesta. 

YHTEENVETO 12 ASKELTA MATKALLA RAUHAN HUONEESEEN:
1. Pysähdy hetkeksi ja tee inventaario elämästäsi
2. Tutustu kehoosi ja sen lukkoihin
3. Tutkistele ajatuksiasi ja jos ne ovat kielteisiä, valitse vaihtaa ne.
4. Tunnista tunteesi ja anna niille tilaa.
5. Anna Jumalan puhdistaa omatuntosi ja eheyttää tahtosi.
6. Antaudu Pyhän Hengen johdatettavaksi.
7. Opi, miten henki, sielu ja keho toimivat yhdessä.
8. Valitse elämä.
9. Anna anteeksi ja päästä irti.
10. Tutustu Jeesukseen ja tee hänestä esikuvasi.
11. Ota rukous tavaksi.
12. Antaudu Jumalan rakkaudelle ja huomaa, miten lepäät hänen kämmenellään. 

Rukous:

Herra, kiitos siitä, että saan antaa kaikki levottomat
ajatukseni ja huoleni Sinulle.
Anna niiden tilalle Sinun ajatuksiasi.
Anna mieleeni rauha.
Kiitos, että saan jättää Sinulle kaikki tunteeni.
Auta minua tulemaan kosketuksiin todellisen minäni kanssa.
Anna tunteilleni rauha.
Kiitos, että saan jättää kehoni ja kaikki sen vaivat ja tarpeet Sinulle. 
Puhdista minut.
Anna keholleni rauha.
Anna henkeni, tahtoni, tunteitteni, järkeni ja kehoni toimia yhdessä ja vapaasti.
Anna Pyhän Hengen johdattaa minua.
Uudista minut: anna minun nähdä itseni, muut ja Sinut totuuden valossa. 
Paljasta pimeys. Anna kyky valita elämä.
Sinun on valta, voimia ja kunnia iankaikkisesti!

Aamen.

4 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Kiitos tästä! Mie kuulun kans kirjahamsterien sukuun ja kummilapset varsinkin saavat aina kovia paketteja, noita kirjanmuotoisia. En tiedä, ovatko niihin jo kyllästyneitä, mutta saavat niitä silti. Ovat kuitenkin sellaista kestävää, arvokasta pääomaa, jota kannattaa vaalia.

mm kirjoitti...

Hyvä tuo: "Valitse elämä."

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitoksia taas Anu ja mm!

Steps kirjoitti...

Hauskaa, taas päädyin googlen kautta sun blogiin :D Meillä on ilmeisen samat intressit :) Yritin löytää tuota Blomsterin levottomuudesta rauhaan kirjaa, mutta se on nähtävästi loppuunmyyty :(