Free counter and web stats

keskiviikkona, kesäkuuta 17, 2009

Onnistunut nettivieroitus Kyproksen auringon alla

Välillä on hyvä tehdä irtiotto, jättää kaikki arkirutiinit ja tehdä jotain ihan muuta. Minulla oli reilun viikon mittainen irtiotto perheen Kyprokselle suuntautuneen lomamatkan merkeissä. Suomen viileä ilmasto vaihtui ihaniin helteisiin, kiireinen työelämä ja kodin pyöritys ylelliseen lomailuun sekä ylisosiaalinen elämä perheen kanssa vietettyyn laatuaikaan.

En käynyt viikon aikana kertaakaan tietokoneella, vaikka hotellin aulassa olikin tarjolla pari konetta. Tuntui todella terveelliseltä ja hyvältä olla hetki poissa Elinan blogista, Facebookista ja sähköposteilta. Muutama hassu tekstiviesti ja Aurinkomatkojen lyhyt uutiskatsaus olivat ainoat linkit ulkomaailmaan ystäväperheen tapaamisen lisäksi. Niinpä Suomessa tapahtunut panttivankidraama kuulosti enemmän kirjailijan mieleikuvituksen tuotteelta kuin reaalimaailman tapahtumalta.

Sukelsin lomalla romaanien maailmaan, hotellialueen upeisiin altaisiin, Välimeren suolaisiin aaltoihin ja Etelä-Euroopan ihanaan tunnelmaan. Tein muutamana päivänä yksin pitkiä kävelylenkkiä, jolloin vain rukoilin ja kiitin Jumalaa. Toistelin mielessäni englanniksi idioottimaisia lauseita tyyliin:"I like this. I love this". Ne kuvasivat hassulla tavalla sitä satumaista fiilistä, joka minulla oli.

Lomamme toi mieleen lapsuuteni ja nuoruuteni unohtumattomat lomamatkat. Muistan vieläkin ensimmäiseltä Italiaan suuntautuneelta lomamatkaltamme vuodelta 1986 valtavasti asioita. Siihen aikaan etelänmatkat olivat vielä pellolaisille aika harvinaisia. Niinpä tuttavaperheen äiti kyseli minulta ennen matkaa, olinko hankkinut jo matkapuvuston. En ollut. Etelänmatkojen harvinaisuudesta kertoi myöskin se, että näytin seuraavana vuonna diaprojektorilla kuvia matkaltamme käsitellessämme Italiaa maantiedossa. Niinpä koko luokka katseli kuvia, jossa minä tepastelin rantabulevardilla vaaleanpunaisissa pikku-pikkubikineissä, lipuin Gondolin kyydissä Venetsiassa ja seisoin vähän huonovointisen näköisenä Rooman Colosseumin edessä.

Muistan vieläkin 23 vuoden takaa komean tarjoilijan, joka aina tarjoili meille illallista sekä myi ihania italialaisia jäätelöitä. Unohtumattomia olivat myöskin uintiretket Adrianmeren suolaisissa aallokoissa, joissa hypimme aallolta toiselle isosiskoni kanssa. Voin palauttaa mieleeni Senigallian rantalinjan kultaiselta 80-luvulta, vaikkei minulla ole hajuakaan siitä, miltä joidenkin myöhempien reissujen rannat näyttivät. Näiden kultaisten muistojen vuoksi olen ajatellut, että haluan tarjota lapsilleni ainakin muutaman etelänloman heidän lapsuus- ja nuoruusvuosinaan.

Meidän lapsemme muistavat varmasti monia asioita lomaltamme: hotellialueen ihanat uima-altaat, valtavan lämmön ja ehkä meriveden ihastuttavat aallot. Luulen, että heidän mieleensä jäivät myös tutisevat kiisselit ja itsetehdyt jäätelöt sekä limsadrinkit, joita sai tilata ilmaiseksi kaikista baareista. Eläimetkin jäivät varmasti hyvin mieleen: meduusa, joka takertui isän käteen, viisi torakkaa, jotka isä urhoollisesti tappoi, muurahaiset, jotka yrittivät vallata hienon huoneistomme sekä kissat, jotka viihtyivät niin terassilla kuin ravintolassa. Etelänlomamme oli totisesti elämyksiä täynnä!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oliko kiva reissu ?

Maria Puotiniemi kirjoitti...

Kuulostaapa ihanalta lomalta, alkaa itsellekin tulla matkakuumetta :)

anumorchy kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi sinulla!
Nettivieroitus silloin talloin on ihan hyva juttu, minullakin lomalla sujuu ihan kivuttomasti.
Vai on Kyproksellakin meduusoja. Taalla meilla ovat joka vuosi kiusana alkukesasta. Usein alankin uintikauteni vasta elokuussa.

Kirlah kirjoitti...

Minäkin olen huomannut, että nettivieroitusta todella välillä tarvitaan ja tarvittaisiin! Vaikka olisi yövieraita, pitää yrittää jossain vaiheessa päästä ainakin vilkaisemaan konetta.

Sinähän muistat hämmästyttävän hyvin kaiakenlaisia elämyksiä. Kun kysyn omilta lapsiltani ulkomaanmatkoista, he muistavat tavallisesti kaikki jätski- ja purkkakioskit, mutta (minulle) isot asiat ovat unohtuneet.

Anu kirjoitti...

Kuulostaa olleen oikein hyvä loma. Vähän ehdin kyllä jo miettiä, minne olet kadonnut... :) Kiva siis, että olet takaisin. Vaikka nettivieroituksesta olen kyllä täysin samaa mieltä. Se tekee välillä niin tavattoman hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan samoja asioita muistan armaasta Senigalliasta minäkin. Mieleenpainuva loma! Olisipa mielenkiintoista käydä siellä näin aikuisena - miltähän siellä nykyään näyttää?
Anna

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne! ¨

Tervetuloa anumorchy kommentoijien joukkoon! Kyproshan sijaitseekin ihan melkein teidän vieressänne. Itseltäni jäi meduusa näkemättä, muttei harmita :).

Kirlah, tuo on niin totta, mitä kirjoitat. Kotona on PAKKO päästä koneelle. Sen vuoksi lomalla tuntui niin hyvältä olla täysin VAPAA kaikesta.

Mukava Anu, että kaipasit :). Mies ei halunnut varkaiden pelossa minun kuulluttavan matkaa etukäteen.

Mehän voisimme Anna tehdä jonkun jubileum-matkan esim. 25 vuotta matkan jälkeen. Sama porukka ja perheet mukaan. Tarjoilijakin taitaa olla jo melkoisen vanha. Varmasti harmaantunut elegantisti ja edelleen matkakumppanimme mieleen :)...

Janne kirjoitti...

Tervetuloa kotimaahan! Toivottavasti saitte patterit ladattua täyteen aurinkoenergiaa, että jaksaa paremmin sietää vähälumista Suomen kesää... : - )
Mukavaa viikonalkua sinne!

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos Janne! Hyvää alkanutta viikkoa teillekin! Kyllähän tämä Suomen vähäluminen kesä vähän kummastuttaa. Tänään tosin oli jo toiveikkaan lämmintä -vaihdoin jo toppiin ja shorteihin. Se tuntuu näiden säiden jälkeen jo juhlahetkeltä!