Free counter and web stats

lauantaina, joulukuuta 01, 2012

Yhteisblogista miehen kanssa harmia – perusti oman blogin


Sain kunnian kertoa Elinan blogista kotimaa24-palvelun sarjassa Bloggaavat papit osassa 2. Tässä nettisivuston juttu.

”Koen, että roolini pappina ja kirkkoherranrouvana eivät ole sitoneet minua”, sanoo Helsingin Paavalin seurakunnan lapsi- ja perhetyön pastori Elina Koivisto.
Koivisto on pitänyt omaa blogia jo reilut kuusi vuotta. Kasassa on yli 600 blogikirjoitusta erilaisista aihepiireistä.
– Kirjoitukseni ovat liittyneet pääasiassa elämääni perheenäitinä ja pappina, mutta myös itsetuntemukseen ja hengelliseen kasvuun, naiseuteen, kirjallisuuteen ja kulttuuriin.
Alkukimmokkeen Koiviston blogaaminen sai perheen kotisivujen perustamisesta. Kotisivuilla Elina ja hänen miehensä Järvenpään kirkkoherra Vesa Koivisto kirjoittivat ensin yhteiseen blogiin.
– Siirryin oman blogin pitämiseen sen vuoksi, että joiltakin ihmisiltä alkoi tulla negatiivista palautetta Vesalle minun kirjoituksistani. Katsoimme yhdessä parhaaksi, että kirjoitan omaa Elinan blogiani, josta vastaan itse, Koivisto kertoo.
Koivisto bloggaa spontaanisti. Hän ei ole halunnut luoda blogilleen mitään tiettyä imagoa, vaan käsittelee vapaasti itseään kiinnostavia asioita. Lukijoita blogilla on päivittäin 60-100 henkeä.
– Haluan olla blogissa kokonainen ihminen, enkä koe, että julkinen roolini pappina ja kirkkoherranrouvana olisi minua sitonut millään lailla. Luulen, että blogini olisi aika samanlainen, vaikken työskentelisikään pappina.
 – Linkitän nykyään uudet blogikirjoitukset aina Facebookiin. Siellä saan niistä aika paljon palautetta, kun taas blogin puolella kommentointi on ollut melko vähäistä.
Suuri osa blogin kirjoituksista on luonteeltaan hengellisiä. Blogissaan Koivisto julkaisee omia saarnojaan ja puheitaan, mutta myös esimerkiksi itseään koskettaneita muiden puheita ja hengellisiä lauluja.
– Blogiani lukevat hyvin monenlaiset ihmiset, mutta erityisesti naiset. Sinne löydetään paljon google-hakujen kautta. Blogistani haetaan esimerkiksi suosittujen laulujen sanoja, Elina Koivisto toteaa.
Palautteissa lukijat kertovat saavansa Elinan blogista iloa ja lohtua tai uusia näkökulmia omaan elämäänsä.

Ei kommentteja: