Free counter and web stats

sunnuntaina, elokuuta 21, 2011

Rukousleiriltä tanssileirille

Eräässä vaikeassa elämäntilanteessa olin rukousleirillä, jossa rukoiltiin pareittain. Sain parikseni vanhan ja herttaisen naisen. Nainen rukoili puolestani. Hän näki paljon kipua ja surua. Rukouksen jälkeen hän antoi yllättävän ohjeen: Jumala haluaa, että alat tanssia!

Kun tulin leiriltä kotiin, päätin kokeilla naisen antamaa ohjetta, vaikkei minulla mikään tanssifillis ollutkaan. Kuitenkin pian huomasin, miten päivittäinen vapaa tanssiminen alkoi hoitaa ihmeellisellä tavalla sisintäni. Aloin päästä irti tanssin avulla sisäisestä pahasta olostani. Ruumiini osasi purkaa ne kivut, joita en osannut sanoittaa.

Myöhemmin luin, että tanssiterapia on suosittu terapiamuoto. Se pohjautuu siihen, että ruumis tietää parhaiten sen, mitä tarvitsee. Koin, että Jumala tiesi oikeasti, mitä juuri minä tarvitsin. Jumala johdatti minut tanssimaan, koska sitä kautta minussa oleva pikku tyttö sai vapautua. Tanssi oli ollut lapsena suuri haaveeni, joka ei ollut olosuhteiden vuoksi toteutunut. Tanssi eheytti sisintäni, vahvisti naisellisuuttani sekä antoi elämääni iloa ja riemua.

Viime lauantaina pääsin taas leirille: elämäni ensimmäiselle tanssileirille, joka järjestettiin Gospel-lattareiden merkeissä. Ajattelin, että olen varmaan leiriläisistä vanhimmasta päästä, mutta erehdyin pahasti; iso tanssisali oli täynnä naisia, joista suurin osa oli minun ikäisiäni tai minua vanhempia. Me saimme yhdessä nauttia lattarirytmeistä ja tanssia sydämemme kyllyydestä taitavien ohjaajien opastuksella. Hiki virtasi, kun hioimme samban ja cha-chan askelia sekä vedimme jiveä. Sambaa tanssiessa tunsin itseni vielä aloittelijaksi enkä voinut kunnolla irrotella, mutta kevään cha-cha-harjoitusten ansiosta nautin täysillä lempitanssistani.

Tehokkaiden treenien lisäksi pääsimme myös kokeilemaan erilaisia tansseja. Oli mahtava seurata sitä, miten meidän suomalaisten naisten olemus muuttui täydellisesti kokeillessamme härkätaisteluun pohjautuvaa pasoa. Koko sali oli täynnä intohimoa, ylvästä ryhtiä, arvokkuutta ja teräviä liikkeitä. Pian pääsimme täysin erilaiseen tunnelmaan, kun lötköinä keikuimme afrikkalaisen musiikin tahdissa. Saimmepa seurata myös leikkimielistä afrikkalaista tanssikilpailua, jossa yleisökin sai jammailla täysillä mukana ja samalla vaikuttaa voittajan valintaan.

Hieno leiripäivä ja koko leiri minun osaltani päättyi riemulliseen iltaan ylistyslaulujen ja salsan pyörteissä sekä Pialiina Helmisen mainioon opetukseen. Iloitsin siitä, että uskalsin lähteä leirille, vaikka edelleenkin koen itseni tanssijana vasta-alkajaksi. Onneksi Gospel-lattareiden idea on juuri siinä, ettei tarvitse suorittaa eikä päteä, vaan saa nauttia ja iloita tanssista.


2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Tahtoo Gospel-lattari-tanssileirille !

Elina Koivisto kirjoitti...

Vaasassa alkaa säännöliset Gpspel-lattarit. Vietin laatuaikaa leirillä juuri Vaasan mukavan ohjaajan kanssa. Sinne vaan rohkeasti!