Free counter and web stats

maanantaina, syyskuuta 12, 2011

Hassu kohtaaminen

"Äiti, mä tiesin, että sä oot täällä vessassa", sanoi Neiti törmätessämme toisiimme Linnanmäen naistenhuoneessa. "Ai, miten niin?" kysyin ihmeissäni. "Kun mä kuulin, että sä rukoilit Jeesus, Jeesus", vastasi Neiti iloisesti. Aloin nauraa ja olin aika ihmeissäni, koska en mielestäni ollut rukoillut. Kohtaamisesta jäi kuitenkin minulle hyvä mieli kahdella tavalla. Iloitsin siitä, että rukouksesta on tullut minulle niin arkipäiväinen asia, etten edes huomaa toistavani Jeesuksen nimeä. Toisaalta olin tyytyväinen myös siihen, ettei Neiti hävennyt rukoilevaa äitiä toisin kuin jalkapallokentän laidalla hihhuloivaa äitiä.

Jeesus-sanan toistamisen rukouksena opin varmaan alunperin vanhasta ortodoksisesta rukouksesta: ”Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä”.Toistelin vanhaa rukousta hengityksen tahdissa iltakävelyillä, kotitöitä tehdessäni tai rauhoittuessani rukoilemaan. Rukouksen toistaminen alkoi vaikuttaa niin, että Jeesuksen nimi alkoi elää tavallisen arkeni keskellä. Nykyään en voisi kuvitella sellaista päivää, ettenkö huokailisi päivän aikana Jumalan puoleen toistamalla Jeesuksen nimeä tai kiittämällä Jeesusta. Uskon, että vanha hyvä rukous on tuonut elämääni paljon iloa, siunausta ja voimaa. Jeesuksen nimessä on valtava voima! Jumala puhuu -kirjasssa oli tälle päivälle kohta, jossa kerrotaan Jeesus-nimen merkityksestä.


EI MUUTA NIMEÄ!

Nimeni voimassa paha väistyy ja hyvä tulee avuksesi. Pahuuden henkivoimat pakenevat JEESUS -nimen edestä. Huuda siis Hänen nimeään avuksi pelon, heikkouden, surun ja tuskan keskeltä. Hän EI VOI olla vastaamatta. "Jeesus".

Käytä Hänen nimeään usein. Ajattele, miten loputtomasti lapset huutavat "Äiti". saadakseen avun, pyytäessään ratkaisua, kaikessa: "Äiti". Käytä Jeesuksen nimeä samalla tavalla - yksinkertaisesti, luonnollisesti, painolla. "Jeesus".

Käytä sitä apua tarvitsessasi, mutta käytä sitä myös ilmaistaksesi rakkautta. Sanotpa sen ääneen tai sydämesi hiljaisuudessa, se muuttaa riitasointuisen ilmapiirin rakkauden ilmapiiriksi. Se kohottaa keskustelun ja ajattelun tason. "Jeesus"


4 kommenttia:

Maria Puotiniemi kirjoitti...

Ihanaa, kun oot alkanut taas päivittää blogia tiuhempaan, hyvää lukemista :) Kannustaa muakin skarppaamaan oman blogini kanssa.

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta! Tsempataan toisiamme, koska tykkään aina NIIN KOVASTI sinun päivityksistäsi!

Mimosa kirjoitti...

Jeesuksen nimessä todella on voima! Se riittä myös, jos on niin huonossa kunnossa esimerkiksi, ettei jaksa muuta sanoa. Kiva myös että bloggaat :)

Elina Koivisto kirjoitti...

Mimosa: Näin on!!! Kiitos uskolliselle lukijalle ja kommentoijalle.