Free counter and web stats

maanantaina, lokakuuta 15, 2012

Aika itkeä ja taistella!


Ramatunselityssarjani blogissani ja Hetkinen-raamatunlukuoppaassa loppuu tähän. Hetkinen-opasta voi tilata: 
http://www.rll.fi/?sid=19. Joka päivälle on oma pieni raamatunkohta ja selitys, jotka tukevat Raamatun lukemista arjessa. 

Jeesuksen viimeiset päivät olivat tunteita tulvillaan. Kansanjoukon keskellä koettu ilo ja riemu muuttuivat hetkessä tuskaan ja valitukseen. Jeesus itki ääneen Jerusalemin kohtaloa. Temppeliin saapuessaan Jeesus raivostui. Hän oli harmissaan siitä, että rukouksen huoneesta oli tehty rosvojen luola.

LUE: LUUK. 19:41-48

Luukaksen tapa kirjoittaa Jeesuksen elämästä poikkeaa jonkin verran muista evankeliumeista. Mielestäni hänen tapansa kuvata tapahtumia on empaattinen ja herkkä. Niinpä hän kertoo ainoana evankelistana, miten Jeesus matkallaan Jerusalemiin itki äänekkäästi. Jeesus suri sitä, miten Jerusalem kääntäessään selkänsä Jeesukselle samalla menetti ehyen ja läheisen suhteen Luojaan. Sen seurauksena Jerusalemin historia on ollut verinen ja vaikea.

Mennessään temppeliin Jeesus osoitti olevansa ylipappien ja lainopettajien yläpuolella. Hän uskalsi ajaa kauppiaita temppelistä ulos, vaikka samalla hän puuttui ylipappien oikeuksiin. Nämä keräsivät nimittäin suuria summia itselleen tekemällä tuottavia sopimuksia myyjien kanssa. Jeesus ei sietänyt minkäänlaista tekopyhyyttä, minkä vuoksi hän puuttui tällaisiin epäkohtiin. Puhdistettuaan temppelin Jeesus käytti viimeiset päivänsä ihmisten opettamiseen. Temppeli oli taas oikeassa käytössä!

Jeesuksen esimerkki rohkaisee meitä elämään aitoina ja rehellisinä ihmisinä. Me saamme näyttää erilaiset tunteemme sekä Jumalalle että toisille ihmisille. Viime vuosina eri kirkoissa ja kristillisissä yhteisöissä on noussut esille väärinkäytöksiä, joissa vahvat ovat polkeneet eri tavoin heikompia. Tällaisissa tilanteissa meitä kutsutaan Jeesuksen tavoin rohkeasti taistelemaan oikeuden ja rakkauden puolesta kaikkea vääryyttä vastaan.

”Taistelumme jatkuu, on aika käydä työhön. Enää emme vaieta saa. Taistelumme jatkuu, siis viekää valo yöhön. Siteet vääryyden murtakaa. Aika on tullut nousta ja lippua kantaa pimeyden valtaa vastaan. Aika on tullut nousta ja kaikkensa antaa. Isä lupaa hoitaa lastaan.” Pekka Simojoki





Ei kommentteja: