Free counter and web stats

perjantaina, lokakuuta 12, 2012

Lahjat ja taidot käyttöön!


Jeesuksen toisen tulemisen odottamisessa on kaksi ääripäätä, jotka ovat molemmat erittäin huonoja. Toiset odottavat Jeesuksen tulemista takaisin niin innokkaasti, etteivät elä täysillä tätä elämää. Toiset taas ovat menettäneet kokonaan uskon Jeesuksen paluuseen ja elävät elämäänsä oman viisautensa varassa.

 Lue: Luuk. 19:11-27 

Jeesus puhui ihmisille vertauksilla, jotka liittyivät kuulijoiden elämään. Kertomus kaukaiseen maahan lähteneestä miehestä oli ymmärrettävä, koska Herodes Suuri ja hänen poikansa olivat käyneet hakemassa Roomasta keisari Augustukselta Israelin kuninkuuden. Herodes Arkelaueksen tullessa Juudean kuninkaaksi juutalaiset lähettivät edustajansa keisarin luokse estämään Arkelauksen kuninkuuden. Hän oli ankara ja julma mies, joka surmautti tuhansia juutalaisia.

Jeesuksen vertaus on monikerroksinen, koska hän kertomuksellaan puhuu myös siitä, miten Jumalan valtakunnan tuleminen viipyy. Jeesus Kristus nousi helatorstaina taivaaseen ja saapuu takaisin aikana, jonka vain Isä tietää. Jeesus valtuutti ennen taivaaseenastumistaan  kaste- ja lähetyskäskyssä opetuslapsensa työhön kasvattamaan uusia seuraajia.

Isä Meidän –rukouksessa anotaan Jumalan valtakunnan tulemista ja Jumalan tahdon tapahtumista myös maan päällä. Meidän tehtävämme on ottaa kaikki lahjamme, taitomme ja resurssimme käyttöön, jotta Jumalan valtakunta voisi olla keskellämme. Voimme rukoilla, että Jumala näyttää meille ne tehtävät, joissa hän haluaa käyttää meitä. Pienet tehtävät valmistavat yhä suurempiin tehtäviin, joissa voimme palvella Jumalaa vielä paremmin. Jumala antaa tehtäviin tarvittavat taidot!

Äiti Teresa sanoi, ettei meidän pidä anoa, että saisimme tehdä suuria asioita Jumalalle, vaan että saisimme tehdä pieniä asioita suurella rakkaudella.

Ei kommentteja: