Free counter and web stats

sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006

Jumalan kansan juhlissa

"Taivaan Isä, kerro mulle, miksi palelen.
Miksi tänään ruokaa löytänytkään en?
Anna mulle leipä jokapäiväinen. Sitä sulta anelen.
Taivaan Isä, kerro mulle miksi soditaan.
Miksi lasten täytyy mennä tappamaan?
Anna mulle viisautta vastustaa tätä pahaa maailmaa.
Katulapsi kulkee ilman kotia tässä maailmassa täynnä sotia.
Orpo ilman äidin syliä neuvotonna kiertää kyliä.
Lapsipakolainen, muukalainen maan kysyy hiljaa:
saanko tulla teille asumaan?"

Tämä Lasse Heikkilän ja Outi Rossin laulu soi koskettavasti tänään Palosaaren kirkossa. Ainakin minulle tuli tippa linssiin. Laulajana oli pieni vaaleahiuksinen ja ruskeasilmäinen tyttö, joka tottuneesti lauloi suurelle yleisölle Isolahden koulun lauluryhmän solistina. Vietimme nimittäin Maailman lapset -musiikkijumalanpalvelusta, johon olimme Marja-kanttorin kanssa kutsuneet alueemme koulujen kuorot. Laulu sopi upeasti teemaamme: jumalanpalveluksen yhtenä ideana oli kerätä rahaa Sambian orpolapsille ja muistuttaa samalla monien lasten hädästä. Laulajien ja opettajien lisäksi paikalle olivat tulleet tietysti vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat sekä muita koulujen oppilaita vanhempineen. Palosaaren kirkon vakiokävijät olivat innoissaan siitä, että kirkko oli kerrankin täynnä jumalanpalveluksessa. "Tämähän on aivan kuin jouluna!" iloiset eläkeläismummot totesivat kahvia tarjoillessaan.

Mekin olimme Marjan kanssa todella tyytyväisiä. Marja singahteli kanttorina urkuparven ja alakerran pianon väliä, kävipä välillä esiintymässä nukketeatterissakin. Olin kirjoittanut mikkelinpäivän jännittävästä epistolateksistä esityksen, jossa enkeli johdatti Pietarin vapaaksi vankilasta. Marjan kanssa nauroimme olevamme synnynnäisiä näyttelijöitä. Molemmilla on niin kova ääni, ettei edes mikkiä tarvitse. KYLLÄ KUULUU! Lastenmieltäkin löytyy aivan kotitarpeiksi. Marjan sisar onkin kuuluisa Ti-TI Nallen Riitta, jonka pauloissa monet lapset (ja isät) ovat. Meidänkin perheessä Riitalla on jo neljä fania, kun Mikaelkin on liittynyt Ti-Ti Nallen ystäviin. Antton ja Laura ovat taas kerran videokiellossa (kukaan ei enää muista, mistä rikkeestä tällä kertaa), joten Mikael saa katsella videota yksikseen. Tämänpäiväinen musiikkijumalanpalvelus vahvisti näkyäni siitä, että perhejumalanpalveluksia on hyvä suunnata enemmän myös ala-asteikäisten perheille yhteistyösä koulujen kanssa. Riikka-opettaja ja Matti-rehtori alkoivatkin jo kirkossa miettiä uusia yhteistyömahdollisuuksia.

Iltapäivällä suuntauduimme koko perheellä Kotisatama-perhemessuun, jossa Vesa toimi pappina ja Miehen mitta -keskustelupiiri kantoi muun vastuun. Kotisatamakin oli tänään poikkeuksellisen onnistunut ja väkeä oli mukavasti. Vesa ihmetteli sitä, että sai jopa rouvaltaan kiitosta saarnasta :). Jukka taas oli kirjoittanut hauskan näytelmän siitä, kuka on Jumalan valtakunnassa suurin. Miehenköriläät taistelivat parhaasta paikasta Jumalan valtakunnassa, kunnes Jeesus (Vesa) osoitti heille, että pieni lapsi on suurin.

Näytelmä herätti suurta hilpeyttä kirkkoväessä. Lapsista oli hurjan hauskaa, että omat isät tai kavereiden isät kinastelivat aamutakit päällä ja pyyhkeet päässä. Kummallista oli se, että Jukka ei ollut näytelmää kirjoittaessaan tiennyt, mikä on päivän evankeliumiteksti. Hän oli ollut aivan ihmeissään, kun Sami-pappi alkoi lukea samaa tekstiä. Näin se Jumala joskus johdattaa oikeaan teemaan! Mikael sai tehdä taas kerran näytelmässä luonneroolin. Hänhän on aloittanut näyttelijänuransa näyttävästi jo viisiviikkoisena esittäessään TV:n joulujumalanpalveluksessa Jeesus-vauvaa.

Voi sanoa, että Kotisatamassa oli tänään suurta perhejuhlan tuntua. Oli hienoa tuntea kristittyjen yhteyttä etukäteisvalmisteluissa, messussa ja kahvihetkessä. Lapset saivat leikkiä kavereiden kanssa ja aikuiset viihtyivät pitkään kahvipöytäkeskusteluissa. On upeaa, että koko ajan tulee uusia nuoria perheitä, jotka tahtovat tulla yhteiseen jumalanpalvelukseen palvelemaan ja palveltavaksi. Toivottavasti sana leviää ja yhä uudet ihmiset löytävät paikkansa kirkkojen penkeissä. Kirkossa ei ole tylsää! Jumalanpalvelus on Jumalan kansan juhla!
ElinaKuvia Kotisatama-perhemessun lastenhetkestä, jossa Miehen mitta -keskustelupiiri esitti oman tulkintansa raamatuntekstistä "Kuka on suurin?"


Lisää kuvia Kotisatama-perhemessun lastenhetkestä. Vesa siunaamassa Mikaelia vasemmassa kuvassa. Jeesuksen rakkaus -laulu menossa oikeassa kuvassa. (Fysioterapeutin työn tulokset näkyvät kuten kuvasta näkyy!)

Ei kommentteja: