Free counter and web stats

sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Sydämen kappeli

Arja Simojoen Sydämen kappeli -levy on minun ja Mikaelin suuressa suosiossa. Olen niin koukussa levyyn, että yleensä aamulla ennen töihin lähtöä kuuntelen suosikkilauluni "Enemmän Jeesusta". Uninen olemukseni saa uutta virtaa, kun ehostan itseäni Arjan laulaessa täysillä "Voimaa ja rakkautta, uskoa, toivoa, oi, Pyhä Henki, lahjoita enemmän Jeesusta!" Mikaelin suosikkilaulu taas on levyn nimikkobiisi "Sydämen kappeli". Kuopuksemme on hyvin ylpeä siitä, että hän on oppinut sanomaan "kappeli". Niinpä hän toistaa sitä monta, monta kertaa, kun laulu alkaa. Se kuulostaa niin kivalta!

Arjan levy on tehty rukouksella. Olen kuullut, että sen syntyhistoriaan on liittynyt paljon Jumalan erityistä johdatusta. Ehkä se juuri sen vuoksi puhuttelee ja koskettaa. Nimikkolaulussa kutsutaan Vapahtajaa sydämen kappeliin sekä kiireettömänä sunnuntaipäivänä että levottomana työpäivänä.

Sydämen kappeliin,
hämäriin huoneisiin
valosi Jeesus tuo,
kiiruhda köyhän luo,
sillä Sinua kaipaan niin
sydämen kappeliin.


Uskon, että me kristityt voisimme paljon paremmin, jos muistaisimme Arjan tavoin kutsua Jeesuksen vieraaksemme kaikenlaisiin päiviin ja hetkiin. Meidän on tärkeä raivata elämästämme tilaa Jeesuksen kohtaamiselle. Aikaa siihen kyllä on! Imuroidessa, tiskatessa, pyykkiä laittaessa, autossa istuessa, kävellessä, lapsia nukuttaessa tai vaikkapa vessan pöntöllä voimme kohdata Vapahtajamme sydämen kappelissa.

Eräässä ruotsalaisessa rukouskirjassa oli mielenkiintoinen ajatus siitä, miten meidän ei oikeastaan edes tarvitse kutsua Jeesusta sydämen kappeliimme, koska hän on jo siellä kasteen perusteella. Kastekäskyssä Jeesus lupaa olla kanssamme kaikki päivät maailman loppuun asti. Ongelma on siinä, että me itse emme ole useinkaan läsnä sydämessämme, vaan olemme karussa itseltämme ja Jumalalta. Pakenemme kiireeseen, viihteeseen, ihmissuhteisiin tai työhön; me voimme huonosti, koska unohdamme kohdata itsemme ja Jumalan.

Tarvitsemme säännöllisiä vierailuja sydämen kappeliin. Jumalan läsnäolossa huomaamme sen, mikä elämässä on oikeaa, hyvää ja kaunista. Jumalan läsnäolossa saamme elämäämme uutta voimaa, rauhaa ja iloa. Jumalan läsnäolossa täytymme rakkaudella, niin että voimme rakastaa toisia ihmisiä.

Itse olen etuoikeutetussa asemassa, kun saan työajalla vierailla sydämen kappelissa monenlaisissa tilanteissa. En kuitenkaan jaksaisi tätä työtä, jos en hoitaisi henkilökohtaista jumalasuhdettani. Kävelylenkillä raikkaassa ulkoilmassa, Raamatun äärellä iltateellä ja automatkalla ylistysmusiikin pauhatessa on suloista tavata Vapahtajaani Jeesusta Kristusta.
Elina

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Elina!
huomasin vasta tänään sun blogin koskien sydämen kappeli levyä ja se oli iloinen yllätys. Levy tuntuu nyt jo vanhalta mutta sanoma on sama. Jeesus on jokaisessa päivässä mukana ja voimamme joka hetki.siunausta sun työhön ja arkeen. iloa kevääseen!

Arja Simojoki

Elina Koivisto kirjoitti...

Heippa Arja!

Kiva kuulla sinusta! "Sydämen kappeli" on soinut vieläkin kodissamme. Hieno levy! Iloa ja siunausta teillekin kevään odotukseen!

t.Elina