Free counter and web stats

perjantaina, elokuuta 29, 2008

Kohtaa totuus ja vapaudu!

Viime keväänä lukemistani kirjoista ehdottomasti paras ja koskettavin oli Joyce Meyerin "Älä ole kaikille mieliksi -ymmärrä Jumalan Sanan opetus -vapaudu olemaan oma itsesi". Sitä lukiessa nyökyttelin itsekseni melkein joka sivulla; kirjassa käsiteltiin konkreettisesti niitä asioita, joita itse olen käynyt läpi yrittäessäni kasvaa kiltistä tytöstä hyväksi naiseksi. Prosessi on vielä kovasti keskeneräinen ja siksi tällaiset vanhempien naisten kirjoittamat kirjat ovat kullanarvoisia. Luulen kyllä, että kirjan perusajatukset sopivat hyvin myös monille miehille. Vääränlainen kiltteys ja miellyttämisen halu eivät kokemusteni mukaan ole pelkästään naisten ongelmia!

Tässä pieni lainaus kirjasta makupalaksi. Itse aion lukea kirjan pian uudestaan läpi. Luulen, että käytän sitä yhtenä materiaalina valmistellessani alustusta lokakuiseen Järvenpäässä järjestettävään Naisten kahvilaan, jonka teemana on "Kiltti tyttö vai vaarallinen nainen?"


Kohtaa totuus ja vapaudu!

"Ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi." Joh. 8:32

Joyce Meyer kirjoittaa:

Vain yksi asia voi tehdä meidät vapaiksi, ja se on totuus. Totuutta on erittäin vaikea käsitellä ja kohdata. Muiden kohdalla totuuden kohtaaminen ei niinkään haittaa, mutta aivan eri asia on kohdata totuus omalla kohdallaan.

Maailmassa on mielestäni kahdenlaista kipua: muutokseen ja muutoksettomuuteen liittyvää. Olisin yhä sidottu, jos olisin kieltäytynyt kohtaamasta totuutta. Yrittäisin vieläkin miellyttää ihmisiä, olisin yhä hyväksymisriippuvainen -- Nyt olen kuitenkin vapaa. Tiedän, kuka olen Kristuksessa riippumatta siitä, mitä teen. Haluan miellyttää ihmisiä, mutta en ole murheen murtama, jos he eivät mielisty minuun. Riittää, että tiedän sydämenasenteeni olevan oikea. Jos teen parhaani, eikä se riitä ihmisille, heidän ajatuksensa minusta ovat Jumalan ja heidän välisiään.

Haluan hyväksyntää - eihän kukaan halua olla paheksuttu - mutta en ole siitä riippuvainen. Nautin siitä, mutta voin elää ilman sitä. Olen käynyt läpi totuuden kohtaamisen ja muutoksen tuskan, ja se on tuottanut minulle vapauden. Ainoa tie irti siteistä on käydä läpi se, mitä pitää käydä läpi.

Kehotan varomaan sitä, ettei mikään tule liian tärkeäksi. Pidä Jumala ykkösenä, jotta Hän voi siunata sinua muilla haluamillasi asioilla. Matteus toteaa: "Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin." (Matt. 6:33)

Joyce Meyer: Älä ole kaikille mieliksi, s.63-64

PS: Rakas ystävä, jolta lainasin kirjan. Jos tarvitset kirjaa, ilmoita siitä, jotta voin hankkia oman kappaleen!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kasvaminen läheisriippuvaisesta ihmisestä itsenäiseksi vaatii todella aikaa ja rohkeutta. Vaatii rohkeutta uskaltaa sanoa oma mielipiteensä ja toimia sen mukaan, vaikka se olisi päinvastainen kuin kaikilla muilla läsnäolevilla.
Erityisen toivottavaa olisi, että uskovaiset ihmiset kasvaisivat itsenäisiksi, sillä näinä aikoina velloo hengellisessä kentässäkin monenmoista jopa Raamatun vastaista ajatusmallia. Vaatii rohkeutta pitää kiinni löytämästään totuudesta ja maksaa siitä hinta. Liian monet "myyvät itsensä" yleisen mielipiteen alttarille kun pelkäävät sanoa ja tehdä sitä, mitä pitävät oikeana.
Opri

Mimosa kirjoitti...

Se onpi niin totta, Suomessa on paljon vääränlaista kiltteyttä, naisilla ehkä varsinkin. Arvostan kovasti Anna-Liisa Valtavaaran työtä tällä saralla. Uusinta kirjaa en ole vielä lukenut, mutta sen tahtoisin kyllä lukea. Kirjoitit asiaa! Ja samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että varsinkin uskovissa Suomessa löytyy tätä.. Tosin UK:ssa pienryhmässämme keskustelimme siitä, missä menee raja, että meidän ei todellakaan tarvitse olla mitään kynnysmattoja. Siunattua syksyä perheellenne!

Mimosa

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!

On totta, että tänä aikana tarvitaan erityisesti rohkeutta, jotta voi elää avoimesti Jeesukseen turvaavana kristittynä. Onneksi mekidän ei tarvitse tehdä mitään omassa voimassa, vaan voimme turvautua Jumalan apuun. Siunausta elämäänne!