Free counter and web stats

lauantaina, syyskuuta 27, 2008

Elämä ei ole hassumpaa

Tapasin kesällä ystävän, jolla on yksi kouluikäinen lapsi. Vertailin mielessäni tämän lapsen ja meidän kouluikäisten lasten elämää. Harmittelin sitä, että meidän lapset ovat jääneet paitsi monesta asiasta, jotka olivat tälle lapselle arkipäivää. Ero johtui siitä, että perhessä täytyy mennä monessa asiassa pienimmän ehdoilla. Toisaalta ymmärsin, että lapsemme saavat sisaruksiltaan paljon sellaista, mitä ainoan lapsen on vaikea kokea.

Tänä syksynä olen ilokseni huomannut, ettei perheessämme ole enää vauvoja. Onhan meillä toki 3-vuotias kuopus, joka tahtoo vielä leikkiä vauvaa. Mutta oikeasti pystymme tekemään paljon enemmän asioita yhdessä kuin aikaisemmin. Vapaailtana voimme mennä koko porukalla kellariin kuntosalilaitteiden, soitinten ja lelujen pariin. Uimahallin lisäksi olemme vierailleet myös pururadalla, jossa kaikki viihtyivät mainiosti. Seurapelien pelaaminenkin onnistuu koko ajan paremmin. Viimeisin villitys on Musta-Pekka - eli Hassunkuriset perheet -pelikortit, jotka ostin lapsuuden muistojen innoittamana 2 euron hintaan.

Tänä iltana pidimme ensimmäisen koko perheen leffaillan. Kaikki viihtyivät loistavasti Risto Räppääjä -DVD:n sekä herkullisten naposteltavien seurassa. Pientä kinaa tuli siitä, kuka saa viimeiset sipsit, mutta muuten tunnelma oli mukavan leppoisa. Aika hienoa, että löytyy elokuva, joka oikeasti viihdyttää sekä kolmevuotiasta että ikämiesssarjalaista.

Seuraavan viikon kuljemme varmasti tiukasti Risto Räppääjän jalanjäljissä. Perheessämme on nyt kaksi poikaa, jotka esittävät molemmat punatukkaista Ristoa. Tyttömme on luonnollisesti Nelli Perhonen eli Nuudelipää. Isä saa olla charmikas herra Lennart Lindberg, jokaisen vanhanpiian unelma. Perheessämme käy kiivas taisto siitä, olenko minä pahis, Elvi Räppääjä eli Pakastaja-Elvi, vai kiltti Rauha-täti. Nimen puolesta sopisin Elviksi, kun taas luonteeni ja intressieni puolesta Rauhaksi. Joka tapauksessa voin laulaa iloisesti valloittavien tätihahmojen kanssa: "Elämä ei ole hassumpaa..."

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt vasta huomasin, että olet tullut blogilistalle. Tervetuloa. Olen tosi iloinen, että olet täällä, monelle helpommin tavoitettavissa ja löydettävissä.
Oma lapsenlapsiperheeni (nyt 9 v, 7v ja 4v) oli täällä tämän viikonlopun, äidin vapaana viikonloppuna. Nuo vapaaillat ja viikonloput ovat tosi arvokkaita. Risto Räppääjä on tosi hyvä ohjelma sellaiseen...

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos mm kaikista hyvistä kommenteistasi! On aina ilo saada kannustavaa palautetta!