Free counter and web stats

tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

EVVK kahdeksannen kerran




Noin viikko sitten olin jälleen nuortenleirillä. Nuortenleirimme nimesimme jo vuosia sitten EVVK-leireiksi. Lyhenne ei tosin tarkoita sitä, mitä tavallisessa kielenkäytössä. Leiriemme nimenä se on lyhenne sanoista Evankeliumin Valoa Väsymyksestä Kärsiville. Niemelän Kaitsu teki tälle "brändillemme" varta vasten tuon yllä näkyvän logon.





Laskujeni mukaan olen kollegani Vilzun kanssa vetänyt näitä EVVK-leirejä jo kahdeksan kertaa, kerran keväässä ja kerran syksyssä. Tällä kertaa saimme mukaan vetäjäksi myös loistavan uuden erkkariohjaajamme Tiian. Nuoria oli paikalla jälleen leirikeskuksen täydeltä, vajaa 60 henkeä.





Ensimmäisenä iltana pidimme jo vakiintuneen käytännön mukaisesti yömessun, joka välillä on päässyt myöhäisestä ajankohdasta johtuen vaihtumaan varhaisaamun messuksi:-) Yömessu on ollut odotettu ja kaivattu ohjelma leirien kokonaisuudessa. Toisena iltana oli puolestaan iltahartauden päätteeksi tarjolla sielunhoitoa ja esirukousta. Tätä mahdollisuutta kiiteltiin erityisesti loppupalautteessa ja toivottiin lisää.





Leirille tullessa oli selvästi havaittavissa että vetäjätiimiimme oli saatu nainen. Leirille tultiin useiden ompelukoneiden kanssa, jota ei oltu aiemmin nähtykään kun Vesa&Vilzu olivat kahdestaan leirivastuussa. Ompelukoneita tarvittiin Raamattujen tuunaamisessa, joka oli itselleni aivan uusi harrastus. Rippiraamatut saivat aivan uudenlaisia kansia ja tuloksena oli mielenkiintoisia viritelmiä.





Omalta osaltani tämä jäi viimeiseksi EVVK-leiriksi Vaasassa ja ilmassa oli haikeuden tuntua, mutta tällaiseen leiriin oli mukava päättää nuortenleirit. Huhtikuussa odottaa sentään vielä yksi isoskoulutusleiri...





Viime perjantaina oli puolestaan kuukausittaisen IKHTYS-messun vuoro Vaasan kirkossa. Paikalle oli lähes uusi yleisöennätys, 118 henkeä, joista rippikoululaisia vain n. 10 henkeä. Nuorisokuoro ja houseband oli hyvässä vedossa ja juontajakaksikko Juho&Joni veti hommaa tyylikkään letkeästi. Aikuisiakin olemme saaneet paikalle jo jonkin verran mukaan, mutta enemmänkin aikuisia sopisi. Olen koittanut pitää huolta siitä, että IKHTYS-messu ei olisi vain nuorten messu, vaan kaikille avoin nuorten toteuttama messu.

IKHTYS-messu on mielenkiintoinen yhdistelmä toisaalta liturgista meininkiä kulkueineen ja toisaalta messu on taas hyvin matalakirkollinen, kun lähes kaikki jaettavissa olevat tehtävät on jaettu nuorille. Messua ennen on hauska kokoontua kaikkien messua toteuttavien kanssa sakastiin alkurukoukseen, kun pieneen sakastiin ahtautuu pari-kolmekymmentä ihmistä.


Messun lopun kruunaa leirien iltapiirin tapaan toteutettu Herran siunaus, josta kuva alla. Piirimme on riittänyt tähän mennessä kiertämään puolen kirkkoa, vielä tarvitaan toiset sata osallistujaa , jotta pääsemme koko kirkkosalin ympäri:-)





Vesa

Ei kommentteja: