Free counter and web stats

torstaina, heinäkuuta 19, 2007

Jännitystä elämään!

Enää minun ei tarvitse lähteä hakemaan jännitystä elämääni Linnanmäeltä tai muista huvipuistoista. Ei, jännitystä ja vaarallisia tilanteita löytyy ihan kotikulmilta. Tänään olemme Vesan kanssa puhdistaneet rännit. En olisi voinut aavistaa, että ränneihin voi kertyä sellainen määrä limaista ja mutaista moskaa sekä kuivettunutta kasvijäännettä: puhumattakaan siitä, että ränneissä voi kasvaa sammalta.

Nyt tiedän, koska olen omin käsin kaivanut mustaa möhnää n. 6 metrin korkeudella. Mikä ihastuttava elämys! Huomasin taas, kuinka paljon nautin seikkailuista ja uusista kokemuksista. Alussa tikkaille nouseminen hirvitti meitä molempia. Erityisesti ylöspäin nouseminen oli haastavaa tikkaiden vaappuessa ja notkuessa. Kaikkeen kuitenkin tottuu. Loppuajasta melkein tappelimme siitä, kumpi saa mennä ylös. Alhaalla oli nimittäin aika tylsää: piti vain painaa tikkaita niin, että ne pysyivät pystyssä. Vesalla oli kyllä välillä vähemmän tylsää, kun hän sai päällensä aimo annoksen möhnää.

Talollisen elämä on kyllä mielenkiintoista. Tekeminen ja uudet haasteet eivät lopu. Olen ihmeissäni siitä, miten iloisella ja hyvällä mielellä me olemme tehneet lukemattomia kotitöitä. Ehkä meistä on tullut aikuisia!
Elina