Free counter and web stats

maanantaina, elokuuta 24, 2009

Rikkaita lapsia

Tänä kesänä perheessämme on esiintynyt aivan uusi ilmiö: rahan lainaaminen lapsilta. Lapset ovat olleet koko kesän niin varoissaan, että olemme monta kertaa johonkin tapahtumaan lähtiessä tai yllättävän pikkumenon vuoksi joutuneet lainaamaan heiltä rahaa. Pankkikorttiaikana käteistä ei muista ikinä nostaa tarpeeksi!

Muutama viikko sitten hämmästyin todella Miehen ja Esikoisen tullessa kauppareissulta. Himoitsin kauppakassissa olevia Pieniä pyöreitä, jotka olivat vielä lempisorttiani, seesamia. Sain kuitenkin kaupassakävijöiltä ankaran kiellon. Esikoinen oli ostanut omilla rahoillaan näkkileipää, joista hän on nautiskellut aivan yksikseen. Me muut näkkileipään kesän lopun kunniaksi hurahtaneet olemme saaneet tyytyä arkisempaan vaihtoehtoon.

Seuraavalla kauppareissulla olivat mukana Neiti ja Kuopus, jotka ottivat oitis mallia Esikoisen käyttäytymisestä. He olivat halunneet ostaa omilla rahoillaan keksiä, vaikka yläkaappiimme on kesän aikana kertynyt melkoisen loistava keksikokoelma. Eniten minua huvitti se tapa, jolla Neiti hoiti keksien maksun. Hän haki molempien keksiosakkaiden lompakosta euron ja totesi reteesti, että isä saa pitää vaihtorahat, 40 senttiä. Sekin oli isoveljen matkimista.

Mielenkiinnolla odotan, jatkuuko lasten kummallinen rahankäyttö. Aika nopeaa taitavat rahakirstut pieniltä tyhjentyä. Joka tapauksessa hauskoja muistoja kesältä, jolloin rahaa oli kuin roskaa.

5 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Mainioita tenavia! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania:)

Ei siinä voi ainakaan sormea heristellä, kun lapsi haluaa ostaa näkkileipää rahoillaan - paljon huonomminkin voisi rahansa käyttää. :D Meillä on Amalia (5v.) huokaissut pari kertaa, että "voi kun sais joka lauantai lauantai-karkeiksi jäisiä mustikoita, niin ei tarvis ostaa karkkia ja säästyis viikkoraha". :) Kyllä äiti moiseen ehdotukseen suostuu ilomielin!


Mervi (Kokkonen)

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos, Anu! Huvia ei tosiaan puutu!

Olipas, Mervi, hauska juttu! Ehkä tuosta sukupolvesta kuitenkin kasvaa terveellistä ruokaa arvostava, vaikka karkkia, limsaa ja muita herkkuja on tarjolla yllin kyllin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin ovat rahansa käyttäneet :)

On kyllä itsekin tullut lainattua lapsilta kun ei ole itsellä ollut käteistä :)

Meillä kulkee juttu lapsuusajoista,kun veljeni lähetettiin kauppa-asialle: Jos rahasta jäi esim. vain 5 penniä, veli tiputti pennoset tulomatkalla sillalta jokeen,mitä sitä turhaa sellaisia hiluja säästämään :)
Kerrottakoon vielä,että on aikuisena kuitenkin ihan säästäväinen ja raha-asiansa hoitava :)

Paula P

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos, Paula P., hauskasta kertomuksesta! Voisin hyvin kuvitella, että meidän Kuopus toimisi samalla lailla :).