Free counter and web stats

lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Hartaasti odotettu päivä

Ruotsin kielessä on monia sanoja, joita kaipaan puhuessani suomea. Onko olemassa esimerkiksi ihanampaa sanaa kuin sovmorgon? Se sopii täydellisesti tällaiselle aamu-uniselle iltavirkulle. Tänään minulla olisi ollut oiva tilaisuus viettää "sovmorgon", koska vietimme ensimmäistä virallista koko perheen yhteistä vapaa-aamua sitten kesäkuun. Ei koulua, ei päiväkotia, ei toimituksia, ei jumalanpalveluksia, ei toritapahtumia, ei markkinoita eikä edes pakollisia ostosreissuja. Uskomatonta! Valitettavasti vain lapsemme eivät ymmärtäneet pyhän hetken merkitystä. Lauantaiaamun rauha oli tipotiessään, kin Mikael tunki eteeni kirjoja luettavaksi ja Laura kyseli, mitä pukisi päälleen. Onneksi keksin hyvän idean tulevia aamuja varten: äidille on turvattava unirauha lauantaiaamuna, jos mielii saada karkkipäivän karkit! (Tällä hetkellä näyttää siltä, että lauantaista tulee säännöllinen vapaapäiväni. Jee!)

Muutenkin hartaaasti odotettu koko perheen yhteinen vapaapäivä lähes kolmen kuukauden odottelun jälkeen on tuottanut pienoisen pettymyksen. Herra Kirkkoherra on viihtynyt työasioissa koneen ja skypen ääressä sekä lähtenyt toimittamaan syntymäpäiväkäyntiä; annoin siihen kyllä oikein luvan etukäteen. Antton taas on luikkinut omille teillensä kavereiden kanssa. Mikael on koetellut äidin hermoja kieltäytyessään päiväunista. Voi, voi, noita miehiä!

Paljon hyvääkin tähän päivään on mahtunut. Ehdin lukea pitkästä aikaa Hesaria kahvikupin ääressä. Se oli todellista vapaapäivän luksusta. Kävin kaupungilla lasten kanssa. Se tuntui oikein mukavalta, koska lapsia ei ollut pakko ottaa mukaan, vaan heidät olisi voinut jättää kotiin Vesan kanssa. Oma asenne vaikuttaa kyllä uskomattoman paljon siihen, miten asiat menevät. Lasten hyväntuulisuus saattoi tosin johtua myös matkan päätarkoituksesta, karkkipussien ostamisesta.

Hienoa on myös se, että ehdin kirjoitella blogia keskellä kirkasta päivää. Laurasta ja Mikaelista on tullut niin hyvät ystävät, että he viihtyvät hyvin omissa leikeissään. Iloitsen myös siitä, että kotimme on ihanan siisti ja puhdas eilisen siivouksen jäljiltä. Odotan myös innolla koko perheen vapaailtaa. Ohjelmassa on ainakin vohvelinpaistoa. Nyt lähden virkistymään kauniiseen ja raikkaaseen syysilmaan! Oikein ihanaa viikonloppua teille kaikille!
Elina

Ei kommentteja: