Free counter and web stats

tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Enemmän Jeesusta

Kun valo valloittaa,
kun vesi puhdistaa,
kun kuiskaa Henki hiljainen
ja sielu rauhan saa.
Kun melu vaikenee,
kun sydän kuuntelee,
saa nähdä taakse turhuuden
sen, mikä merkitsee.

Pyhää ja puhdasta,
valoa kirkkautta,
oi, Pyhä Henki, lahjoita
enemmän Jeesusta!
Voimaa ja rakkautta,
uskoa, toivoa,
oi, Pyhä Henki, lahjoita
enemmän Jeesusta!

Kun armo aukeaa,
kun näkyy uusi maa,
kun usko syttyy uudestaan
ja taivas koskettaa.
Kun totuus paljastuu,
kun riittää ristinpuu,
kun katsot Hänen kasvojaan,
ei kestä mikään muu.

Pyhää ja puhdasta,
valoa, kirkkautta,
oi, Pyhä Henki, lahjoita
enemmän Jeesusta!
Voimaa ja rakkautta,
uskoa, toivoa,
oi, Pyhä Henki, lahjoita
enemmän Jeesusta!

Pekka Simojoki

Tämä ihana laulu on soinut kodissamme nyt muutaman päivän. Se on Arja Simojoen uuden Sydämen kappeli -levyn viimeinen laulu. Viikonloppuna saimme kuulla sekä Arjan ja Pekan että EtCetera-kuoron laulua. Olin molempina iltoina kirkossa väsyneiden lasten kanssa. Ilkka Puhakan loistavat puheet menivät harakoille osaltani, mutta laulut koskettivat. Ystäväni kanssa puhuimmekin viikonloppuna siitä, miten laulut koskettavat usein enemmän kuin puheet. Ainakin meille papeille voi tulla tietynlainen puheen yliannostus. Mutta laulut menevät jonnekin syvemmälle tasolle ja koskettavat.

Laulujen lisäksi olen alkanut käyttää enemmän työssäni rukousta. Muistan, miten jollain sielunhoitokurssilla meille sanottiin, että aloite rukoukseen täytyy tulla sielunhoitotilanteissa seurakuntalaiselta. Kokemusteni perusteella voin sanoa, että ihmiset odottavat, että pappi tekee tässä asiassa aloitteen. Ei seurakuntalaisilla ole mitään sitä vastaan, että heidän puolestaan rukoillaan ja heitä siunataan. Monesti ne esteet ovat meissä työntekijöissä. Viime aikoina minulla on ollut tapana siunata vanhuksia erilaisissa piireissä, syntymäpäiväkäynneillä ja vanhainkotihartauksissa henkilökohtaisesti Herran siunauksella. Jumalan rakkaus tulee paljon konkreettisemmaksi, kun jokaisen puolesta rukoillaan erikseen. Yksinkertainen ele viestii, että juuri sinä olet tärkeä. Jumala välittää sinusta ja sinun elämästäsi. Luulen, että elämämme olisi aivan erilaista, jos me rukoilisimme ja siunaisimme toisiamme enemmän.

Reilu viikko sitten sain olla vierailemassa erään rukous- ja raamattupiirin järjestämässä rukousyössä. Meitä oli paikalla yhdeksän noin kolmekymppistä naista. Laitoimme ensin yhdessä ruokaa ja nautimme tortilloista. Sitten lauloimme, rukoilimme ja luimme Raamattua. Erityisen hyvältä tuntui, kun rukoilimme jokaisen puolesta erikseen. Mikä lämpö ja rakkaus, kun kahdeksan ihmistä rukoilee minun puolestani! Tunnelma oli ihana! Olin luvannut lapsenvahtina toiminelle äidilleni saapuvani kotiin yhdeksältä. Ilta oli kuitenkin niin antoisa, että saavuin kotiin yhdeltä yöllä. Ja muut jäivät vielä rukoilemaan...Enemmän Jeesusta!
Elina

Ei kommentteja: