Free counter and web stats

sunnuntaina, marraskuuta 19, 2006

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Anttonin luokalla oli läksynä teematehtävä vauva-ajasta. Paperille piti kirjoittaa syntymäpituus ja -paino, liimata kuva vauva-ajalta ja kirjoittaa lempinimi. Luokassa oli kuulemma ollut hauskaa, kun oli yhdessä tutkittu lempinimiä. Anttonin lempinimet olivat vauvana Pöppiäinen ja Pumpanen, nykyään yleensä Antsu.

Ruotsiksi lempinimi on smeknamn, joka kuvaa kauniilla tavalla lempinimen sisältöä. Se on hyväilynimi, hellittelynimi. Minulla on aina ollut paljon lempinimiä, koska nimestäni on helppo vääntää erilaisia muunnelmia. Lapsena kutsuin itseäni Engiksi. Koulussa ja kotona minua kutsuttiin aina Elluksi, partionimeni oli Eppu. Anna-sisareni on ollut oikein mestari keksimään minulle nimiä Elviirasta ja Ellistä aina Elukkaan asti.

Vesallakin on tapana kutsua minua mitä ihmeellisimmillä nimillä. Yksi hauskimmista nimistäni on Äiti Amma. Se syntyi niin, että virallisen Äiti Amman vieraillessa Suomessa oli Mikael vauva. Ruotsiksi amma tarkoittaa imettämistä, minkä vuoksi nimitys sopi minulle silloin varsin hyvin.

Äiti Amma -ilmiö on mielestäni suuri haaste kirkollemme. Eikö meidän uskostamme löydy rakkautta, kun ihmisten täytyy mennä hakemaan halausta ja kokemusta rakkaudesta Äiti Ammalta? Tänään luin tenavakirkossa Lasten Raamatusta : "Rakkaat ystävät, kun Jumala on näin rakastanut meitä, näin on meidänkin rakastettava toisiamme. Kukaan ei ole koskaan nähnyt Jumalaa. Mutta jos me rakastamme toisiamme, pysyy Jumala aina meissä. Jumala on rakkaus, ja ne jotka elävät rakkaudessa, elävät Jumalassa, ja Jumala pysyy heissä." Miten me voisimme toimia kristittyinä sillä tavalla, että Jumalan rakkaus voisi välittyä meidän kauttamme? Halaus, lämmin kädenpuristus, hymy, katse, puhelinsoitto, kortti, tekstiviesti tai pieni palvelus voivat olla viestejä Jumalalta. Sinua rakastetaan!
Elina


Enkeli on ilon tuoja
toivon antaja, lohduttaja,
rinnalla kulkija


En vän

En vän kan bejaka
och skärpa alla sinnen.
Hon delar gärna tankar,
drömmar och minnen.

Hon lyssnar och besvarar
och vågar alltid fråga.
Och när du är rädd
kan hon få dig att våga.

Hon står vid din sida
när livet är hårt.
Och hon får dig att skratta
åt det som varit svårt.

En vän bryr sig om dig
för hon har dig kär.
Och hon älskar att se dig
precis som du är.

Ei kommentteja: