Free counter and web stats

tiistaina, maaliskuuta 05, 2013

Melkein liian onnellisia vastauksia


Yksi suosikkiblogisteistani, Amanda, antoi minulle blogipalkinnon ja haastoi vastaamaan seuraaviin kysymyksiin. Vastaan kuitenkin suomeksi, koska blogini on suomenkielinen. Amandan blogin nimi on Nästan för lycklig. Vatsukseni sopivat hyvin Amandan blogin henkeen :). 

1. Vad skulle du vilja säga till ditt 15-åriga jag?

Haluaisin sanoa 15-vuotiaalle Elinalle Juha Tapion laulun sanoin, että hän kelpaa kelle vaan. Ei tarvitse yrittää olla täydellinen ihan kaikessa, vaan saa iloita ja nauttia elämästä yhdessä ystävien kanssa. Elämä on suuri ja jännittävä seikkailu! 

2. Berätta om ett plagg som du någon gång i tiden burit med stolthet men aldrig någonsin skulle använda idag.
Olen aina valinnut vaatteeni aika tarkasti. Olen mielummin kulkenut kuluneissa suosikkivaatteissa kuin uusissa vaatteissa, joista en olisi pitänyt niin paljon. En ole koskaan kulkenut muodin etujoukoissa, vaan enemmänkin etsinyt omannäköisiä vaatteita. Sen vuoksi minulla ei oikeastaan ole mielessä mitään vaatetta, jota sinänsä häpeäisin. Karmein vaatekappale on ehkäpä seiskaluokalla käyttämäni kivipestyt farkut, joissa oli neonväriset henkselit. Niitä neonvärisiä henkseleitä en kyllä enää suostuisi laittamaan päälleni.   
3. Idag lever vi i en tid där man förväntas satsa på allt. Om du inte har ett snyggt hem, en välmående trädgård, en skara välartade barn, en genomtränad kropp, ett eller helst flera exotiska fritidsintressen och läser svåra böcker har du ju som bekant inte en chans. På vilket område väljer du att inte satsa för att hinna leva och njuta lite också?
Elän todellisia ruuhkavuosia neljän lapsen äitinä. Sen vuoksi joudun miettimään todella tarkasti, mihin käytän aikani. En ole ikinä panostanut sisustukseen, mutta koin, että saimme Jumalan lahjana kauniin ja tyylikkään kodin. Sisustus ei edelleenkään ole ollenkaan minun juttuni enkä ole ikinä ostanut yhtään sisustuslehteä. Talomme kokoon nähden käytän siivoukseen aikaa vähemmän kuin monet muut. Käytän kotitöihin vain kohtuullisesti aikaa enkä esimerkiksi silitä muita kuin juhlavaatteita. Mies hoitaa puutarhan ja monia muitakin lapsiin ja kotiin liittyviä asioita. Liikun paljon, mutta siinä tavoitteena on enemmän hyvä olo kuin täydellinen vartalo. En harrasta mitään eksoottista, vaan keskityn omalla ajalla lähinnä liikkumiseen, johon usein liittyy myös ystävien tapaamista. En katso ollenkaan televisiota, enkä ole kovinkaan hyvin perillä maailman tapahtumista. Kirjoja luen sen mukaan, miten siihen riittää aikaa. Perusperiaatteenani on nauttia elämästä eikä suorittaa. Lasten kasvatuksessakaan en pingota enää samalla tavalla kuin nuorena äitinä. Olen tosi tyytyväinen, että koen voivani oikein hyvin ja eläväni mukavaa ja tasapainoista elämää ruuhkavuosista huolimatta.  
4. Berätta om en fråga som du verkligen brinner för. En sådan som skulle få dig att klättra upp på barrikader
Usko kolmiyhteiseen Jumalaan ja kaikki siihen liittyvät jutut ovat minulle tosi tärkeitä. En kovin mielelläni nouse barrikadeille, mutta uskoa voin puolustaa milloin vaan. Olen  myös valmis puolustamaan toista ihmistä, jota kohdellaan huonosti tai kiusataan. Epäoikeudenmukainen kohtelu saa minut myöskin nousemaan barrikadeille!
5. Vilka fem saker gör ditt liv rikare, bättre och vackrare just nu?
Olen ollut jo pitkään tosi kiitollinen Jumalalle monista asioista, jotka tekevät elämäni rikkaammaksi, paremmaksi ja kauniimmaksi. Viisi asiaa on tosi helppo löytää :)
1. Ihana perheeni, jonka kanssa voin elää hauskaa, mielenkiintoista, haastavaa ja monipuolista elämää.
2. Rakkaat ystävät, joita on monta. Tuntuu uskomattomalta, että 37-vuotiaana ruuhkavuosia elävänä perheenäitinä minulla on enemmän toimivia, syvällisiä ja hyviä  ystävyyssuhteita kuin koskaan aikaisemmin. 
3. Pieni punainen isän Bora, joka on tehnyt arjestani paljon helpompaa, toimivampaa ja kevyempää.
4. Liikunta. En olisi uskonut, että ehdin liikkua näin paljon työn ja perheen ohella. Olen ehtinyt tehdä peräti 33 hiihtolenkkiä tänä kautena, mikä on uusi ennätykseni, vaikka hiihtokautta on vielä melkein kuukausi jäljellä. Lisäksi olen ehtinyt myös kävellä ystävien kanssa ja vähän jumpata. Yksinäiset hiihtolenkit ja sosiaaliset kävelylenkit ovat hoitaneet sekä ruumista, sielua että henkeä. Minulla on tasapainoinen ja hyvä olo, mistä kiitos Miehelle, joka on mahdollistanut liikkumisen huoltamalla suksia ja hoitamalla lapsia.  
5. Mielekäs ja innostava työ. Ensimmäinen työvuosi hoitovapaan jälkeen on tuntunut todella hyvältä: olen taas saanut innostua uudestaan monista asioista sekä toteuttaa itseäni  monissa työtehtävissä. Parasta on ollut erilaisten ihmisten kohtaaminen, monet juhlahetket sekä yhteistyö taitavien työtovereiden kanssa. En haluaisi tällä hetkellä tehdä mitään muuta työtä, vaan haluan olla Jumalan käytössä juuri niissä tehtävissä, joita saan tehdä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi tulipa näistä hyvälle tuulelle! Kiitos Elina, kun jaoit! Onnellisuutesi hehkuu laajalle - siitä tulee näin lukijakin hyvälle mielelle! Sydämiä!
Puolestasi iloiten, Anne Birgitta

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos paljon kauniista sanoistasi, ihana ja upea Anne Birgitta!

Eveliina kirjoitti...

Samaa mieltä! Tästä tuli hyvä mieli ja oma elämäkin alkaa näyttää täydellisen epätäydellisen onnelliselta! Arki on kaunista ja ihanaa!

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos, ihana ja rakas Eveliina!