Free counter and web stats

keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

Muistojen virta, lapsuuden sadut.

"Niityllä lunta, hiljaiset kadut,
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
Muistojen virta, lapsuuden sadut..."

Pekka Simojoen joululaulu on alkanut elää taas uudella tavalla, kun olemme saapuneet viettämään joululomaa Pelloon, lapsuuteni maisemiin. Vaasassa joulupäivänä Vesa katsoi ikkunasta ulos ja totesi, ettei näky ollut kovin jouluinen. Vastapäisen koulun pihalla nurmi viheriöi ja aurinko paistoi kuin kauniina kevätpäivänä, maisema muistutti enemmän pääsiäsitä kuin joulua. Joulun jälkeisten päivien ulkoilut lasten kanssa taas tapahtuivat ankeassa tihkusateessa. Onneksi lasten kanssa on pakko mennä ulos, muuten en olisi kyllä laittanut nenääni ovesta ulos!

Saapuessamme uudenvuoden aattona Pelloon oli maisema aivan erilainen. Uusi lumi oli peittänyt pellot kuin ohueen harsoon , puut olivat kauniissa lumipeitteessä ja muutama pakkasaste loi ihanan talvimielen. Kaamoksen pimeyskään ei tunnu pohjoisen tytöstä yhtään ahdistavalta. Se antaa luvan ottaa rennosti, nukkua pitkään ja nauttia rauhasta. Pellon kyläkään ei houkuttele tyhjentyneillä liikerakennuksillaan osallistumaan kulutusjuhlaan parhaimpana alennusmyyntiaikana. Tarpeelliset ruokatavarat voi kätevästi hakea lähikaupasta, jossa valikoimat eivät aivan yllä Citymarketin tai Prisman luokkaan. Kaikki tarpeellinen kuitenkin löytyy eikä kauppareissulla kulu montakaan minuuttia.

Pellossa on ihana lomailla, mutta kahdentoista vuoden kaupunkilaiselämän jälkeen olisi varmaan vaikea sopeutua maalaiselämään. Hyvältä tuntuu kuitenkin se, että voi Pellon lomilla luoda lapsille yhteyden juuriin. Meistä ei tullut riihimäkeläisiä, ei luulajalaisia, ei vaasalaisia eikä varmaan järvenpääläisiäkään. Vesa on viettänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa Sysmässä, mutta silti hän ei tunne itseään sysmäläiseksi, koska vanhemmat ovat tulleet muualta.

On hienoa, että Pellossa on lapsillemme tarjolla juuret. Näissä samoissa maisemissa esi-isät ovat tallustaneet jo yli 400 vuotta. Mummin ja papan kanssa oleilu, hiihto- ja luistelureissut isän kanssa, sukulaislasten ja kavereiden kanssa leikkiminen Pellolandiassa, lumen kolaaminen ja kylästely antavat lapsillemme ihania lapsuusmuistoja. Tärkeää on tietysti myös se, että lomalla saa katsoa televisiota. Pikku Kakkonen, Katto Kassinen, BUU-klubben ja Aladdin ovat viihdyttäneet lomalaisia. Kotiin ei Anttonin ja Lauran toiveen mukaan voi lähteä ennen kuin lauantaina. koska perjantaina tulee vielä Pikku Kakkonen. Eläköön lapsuuden sadut!
Elina















Mikael on myös aloittanut lumitöiden tekemisen:-)

Alakuvassa on uudenvuoden viettäjät keskiyöllä raketteja ihmettelemässä.

Ei kommentteja: