Free counter and web stats

keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Tilastojen kertomaa

Sain tänään kollegaltani Vilzulta nuorisotyön tilastografiikkaa viimeisen neljän vuoden ajalta, jonka olemme yhdessä tehneet kokoavaa nuorisotyötä Vaasassa. Tiesin kyllä, että toiminta on kasvanut koko ajan, mutta en olisi uskonut, että aivan näin paljon. Laitan tilastot tähän näkyville.

Tässä kaaviossa näkyy kokoavan nuorisotyön iltojen määrät ja yhteenlasketut kävijämäärät. Kuvaa klikkaamalla se aukeaa selvempänä. Vuoden 2006 osalta (viimeinen sarake) päästiin yhteenlasketussa kävijämäärässä jo yli 5200 kävijän vaikka iltojen määrä on koko ajan hieman vähentynyt. Punainen kuvaa iltojen määrää ja sininen osallistujamäärää. Kasvua on siis ollut joka vuosi n. 1100 henkeä!

Tämä kaavio kertoo puolestaan tarkemmin kävijämäärien keskiarvot nuortentilamme Crossin keskiviikko- ja perjantai-illoissa. Käytännössä paikka on tullut jo liian pieneksi, sisään mahtuu n. 100 ja istumapaikkoja on vain 70:lle. Parhaimmillaan sisällä on ollut kerralla n. 140 nuorta. Kasvunvaraa ei ainakaan perjantai-illoissa ole, paitsi niinä kertoina, jolloin vietämme Vaasan kirkossa IKHTYS-messua. Sinne mahtuu sentään n. 1200 ihmistä, joten se ei tule aivan heti pieneksi tälläkään kehityksellä:-)

Tässä kaaviossa näkyy nuortenleirien osallistujamäärä keskimäärin. Osallistujamäärä on ollut tasaisessa kasvussa, mutta tälle kasvulle on tullut selkeästi raja leirikeskusten kapasiteetissa. Ulkomajoituksessa on ollut enemmän tai vähemmän väkeä nukkumassa mitä erikoisemmissa paikoissa kunnon eräihmisinä.


Seuraava kaavio kertoo puolestaan Maata Näkyvissä-päiville osallistuneiden kasvun. Viime vuonna lähtijöitä oli Vaasasta ennätykselliset 108 nuorta.

Viimeinen taulukko kertoo puolestaan Megajatkiksen osallistujamäärän kehityksen. Megajatkis kokoaa kunkin vuoden riparilaisia yhteiselle jatkoleirille. Viime syksynä käytössä olevat kaksi leirikeskusta olivat jo enemmän kuin täynnä.


Lukemat ovat jo niin suuria ja monessa suhteessa ollaan kapasiteettien rajoilla, että siinä riittää suunnittelemista, miten tästä jatketaan. Suuri työ on myös pitää saavutettu taso. Niin kuin Vilzun kanssa totesimme tästä kasvusta, kiitos kuuluu ennen kaikkea Herralle!
Vesa

Ei kommentteja: