Free counter and web stats

sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

En oo piitelö!

"Onpas ihmeellistä, että Mikael on noin pirteä, vaikka kello on jo ties mitä", totesi Vesa selvittyämme Ryttylän mudista tänä iltana kotiin. "En oo piitelö", huusi Mikael ponnekkaasti saaden meidät kaikki nauramaan. Yhdessä aloimme pohtia sitä, miten elämämme olisi paljon tylsempää ja vakavampaa ilman perheemme kuopusta Miksua, suloista ilopilleriä ja vallatonta veijaria. Niinpä kirjoitimme yhdessä ylös muutamia Miksun sanontoja ja sanoja, jotka tuovat arkeemme suurta hupia.

Mikael rakastaa kaikkia kulkuvälineitä. Viime aikoina hän on aatojen ja unien lisäksi nähnyt paljon lenkonekoneita. Meidän perheemme kauppa on Miksun kielellä Plipla, josta voi ostaa vesinunia. Kaupasta voi ostaa myös jotain leivän päälle. Anttonilla ja Lauralla on ollut lähes vuoden ajan menossa kova kilpailu siitä, kumpi on parempaa leivän päällä Lätta vai Margariini. Mikael on innostuvana tyyppinä lähtenyt kisaan mukaan. Hän ei oikeasti välitä tuon haileata siitä, mitä levitettä leivän päällä on. Hänelle on tärkeää vain se, että hän on kisassa täysillä mukana. Niinpä kaksivuotiaamme huutaa kurkku suorana erittäin vakuuttavasti: "Lätta BYYYY, maagaliini JEEEEEEE! Seuraavana päivänä mieli voikin olla jo toinen...

Miksu on aito seiska ( siis enneagrammiteorian mukaan). Hän on iloinen, innostuva ja positiivinen. Mikaelin uusia suosikkisanoja ovat JET! (=YES) n. 100 kertaa päivässä) sekä OKEII. "Ei ääti tyhmä, ei iti tyhmä, ei Antonkaan, ei Laala tyhmä", luettelee Mikael usein. Mikael tahtoo olla kaikkien kaveri. Jos hän suuttuneena välillä lällättelee äidille ja äidille tulee "paha mieli", alkaa hän heti hyväntuulisena lallattelemaan "ääti kaveli". Kukaan ei voi olla tykkäämättä Mikaelista", totesi rakas ystäväni tänään puhelimessa. Olen aivan samaa mieltä: Miksu on ihana!
Elina

Ei kommentteja: