Free counter and web stats

torstaina, elokuuta 16, 2007

Sottapytyn tavoitteet

Syksy on tavoitteiden aikaa. Loman jälkeen mietitään taas kuumeisesti, mihin uuteen ylimääräinen energia olisi hyvä suunnata. Minusta tuntuu siltä, että tänä vuonna minun ei tarvitse kehittämällä kehittää uusia haasteita. Niitä on aivan kotitarpeiksi. Päätavoittenani on selvitä hengissä ja saada perheemme elämä pyörimään uusissa kuvioissa. Yksi pieni haave minulla kuitenkin on: haluaisin oppia järjestelmällisemmäksi ja siistimmäksi. Teen henkilökohtaista tutkimusta aiheesta, voiko synnynnäinen sottapytty löytää siistimmän tavan elää arjen keskellä.

Projektini on alkanut melko suotuisissa merkeissä. Muuton aikana ylitin itseni laittamalla CD-levyt tyylikkästi aakkosjärjestykseen. Vau! Vielä suurempi ihme on se, että ne ovat vieläkin yhtä hyvässä järjestyksessä. Se on suuri muutos siihen CD-levyjen rykelmään, joka ympäröi soitinta vielä Vaasassa.

Tänään otin toisen askeleen projektissa mapittamalla lasten tärkeitä papereita. Olisi uskomattoman hienoa, jos saisin laitettua kaikki tärkeät paperit niin hyvään järjestykseen, että ne löytyvät vaivattomasti. Voisi säästää hermoja tiukan paikan tullen!

Kolmantena tavoitteenani on järjestää epämääräisinä lojuvat työpaperit siistiin mappeihin. Tehtävä on sangen haasteellinen. Luulen kuitenkin, että muutaman tunnin työ voisi helpottaa elämää kummasti.

Neljäntenä tavoitteenani on pitää koti kohtuullisen siistinä. Kesällä kuulin ystävältäni, ex-sottapytyltä, hyviä vinkkejä, miten lapsiperheen kodin saa pysymään siistinä. Olen pyrkinyt noudattamaan neuvoja ja onnistunutkin aivan kohtalaisen hyvin. Pääperiaatteena on se, että tavarat viedään omille paikoille heti tai viimeistään illalla. Toimii ihmeen hyvin! Järjestäminen käy paljon nopeammin ja mukavammin, kun talo ei ole kuin pommin jäljiltä. Olen myös löytänyt uuden puolen itsestäni ja kuljen rätin kanssa harva se päivä ja puhdistan pienenpieniä sormenjälkiä ja muita tahroja. Vielä kun löydän perheemme aikatauluíhin sopivan siivouspäivän ja saan Vesan mukaan siivouspuuhiin, voi olla vaarana, että meillä on jopa siistiä. Kuulostaa sangen kummalliselta...

Lohdutukseksi muille sottapytyille voin kertoa, että työhuoneemme on vielä kuin pommin jäljiltä. Portaiden allakin on vielä rykelmä erilaista tavaraa, joka on matkalla jonnekin. Puhumattakaan kellarista ja pihasta...Mutta suunta on oikea: tavoitteenani on saada arvonimi ex-sottapytty!
Elina

Ei kommentteja: