Free counter and web stats

tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Ahneella on --- loppu!

"Ahneella on --- loppu!" sain kuulla nuoruudessani mansikkamaalla, kun päivä toisensa jälkeen keräsin suurimman määrän mansikoita. Eilen minusta tuntui siltä, että sanonta pitää hyvin paikkaansa. Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi sain tuskailla sokean pisteeni eli kuolemansyntini, ahneuden, kanssa. Töissä käynti tuntui lasten leikeiltä siinä vaiheessa, kun olin tehnyt kotitöitä reilut viisitoista tuntia ja siinä sivussa hoitanut lapset. Siivousta, pyykinpesua, ruoanlaittoa sekä lastenhoitoa eikä yhtään ainoaa älyllistä toimintoa lukuunottamatta Lindgrenin Lotta-kertomusten lukemista iltalukemisena. Hesarinkin ja Päivän tunnussanan luin yöllä kahdentoista jälkeen. Taas meni kaikki hohto kotiäitinä olemisesta. Ei kiitos, töissä pääsen niin paljon helpommalla. Vesa ehdottikin, että voisin tehdä työsuojeluvaltuutelulle valituksen myönnetystä lomasta.

Jokainen meistä tosiaan kipuilee oman luonteensa heikkouksien kanssa. Minä ihmettelen sitä, miksi kerta toisensa jälkeen kalenterini täyttyy loman ajaksi mitä ihmeellisimmistä asioista. Työviikoilla voi sentään pitää hyvällä omallatunnolla kaksi vapaapäivää, mutta lomalla jokainen päivä on tarkasti suunniteltu eikä spontaaniin toimintaan ole aikaa. Onneksi loppuviikon listalta löytyy paljon mieleisiä tehtäviä: mm. työvaatteiden ostoreissu Helsinkiin, tulevan kummipojan kaste, entisen rippikoululaisen häät, ystäväperheen viikonloppuvierailu sekä Tupperware-kutsut, joissa aion keskittyä seurusteluun vanhojen ystävien kanssa.

Ankean ensimmäisen lomapäivän hyvä puoli on siinä, että kiireellisimmät kotityöt on tehty ja turhat kiukut purettu. Nyt voin siis nauttia täysin palkein mukavammista lomapäivistä. Toivottavasti opin taas jotain tämän kokemuksen myötä ja muistan seuraavan loman ja siivouspäivän edellä kohtuuden! Toinen opetus on se, että siivouspäiväkin voisi sujua paremmissa merkeissä, jos päivä alkaisi pienellä hiljentymisellä. Toki huokailin Herran puoleen siivouksen lomassa, mutta minulla ei ollut muka aikaa hiljentyä Hänen edessään. Kuitenkin uskon lapsenomaisesti siihen, että Hän on paras apu myös arkisessa raadannassa. Onneksi voin aloittaa taas tänään puhtaalta pöydältä ja jättää koko päivän Herran käsiin!
Elina

Herra Jeesus Kristus,
älä salli minkään olla minulle tärkeämpää
kuin sen, että saan olla sinua lähellä.
Anna yhteyteni sinuun olla koko olemassaoloni keskus,
lähtökohta kaikelle mitä teen.
Muovaa ajatuksiani ja sanojani oman mielenlaatusi mukaan.

Auta minua hiljaa lepäämään läsnäolossasi,
tapahtuupa ympärilläni mitä tahansa.
Silloin voin heittää kaiken huolen
tehtävistä, jotka minua odottavat,
kaiken levottomuuden huomisesta, tulevaisuudesta.
Sinä olet mukana menestyksissä ja vastoinkäymisissä.

Kiitos, että tahdot olla minussa aina,
että vapautat minut kaikesta
mikä estää sinun läsnäoloasi minussa.
Kiitos, että haluat nytkin tehdä niin.

Ei kommentteja: