Free counter and web stats

maanantaina, heinäkuuta 27, 2009

Lähemmäksi sinua

Kesälomallani löysin Anna-Maija Raittilan pienen kirjan, jonka hän on julkaissut syntymävuotenani 1975. Kirja on siis vanha, mutta siitä huolimatta löysin lyhyistä hartauskirjoista ajatuksia, jotka sopivat myös tähän kesään ja tähän päivään. Tosi raamatuntekstin kirjoitan uusimman käännöksen mukaan; onhan sekin jo 17-vuotias.

SINUA EI OLE HYLÄTTY

"Mutta sitä en sinussa hyväksy, että olet luopunut ensi ajan rakkaudesta, Muista siis, mistä olet langennut, käänny ja palaa tekemään ensi ajan tekoja." Ilm. 2:4-5

Sinua ei ole hylätty. Sinä itse olet hylännyt jotakin. Tässä sanassa, joka ensi kuulemalta vaikuttaa uhkaavalta, tuomitsevakta, onkin rohkaiseva muistutus. Muista, mistä olet langennut pois. Muista, sinä voit palata takaisin. Siihen läheisyyteen, lapsen yksinkertaiseen iloon Isän kasvojen alla, johon sinut on kasteessa asetettu kasvamaan.

Onko sinulla muistikuvaa näin suuresta turvallisuudesta, hellyydestä, sydämen yksinkertaisesta riemusta? Oletko saanut koskaan kokea sitä sydämesi tarvitsemalla tavalla? Jos et, se "ensimmäinen rakkaus" mitä ihminen on luotu kokemaan - lapsen luottamus anteeksiantavaan Isään - on sinua lähellä nytkin, tässä Jumalan sanassa.

Siinä ei sanottu, että olisit menettänyt mitään. Olet hylännyt, tai et ole vielä edes löytänyt. Mutta jokainen päivä voi olla lapseksi heräämisen päivä. Yhä uudestaan voimme tehdä "ensimmäisiä tekoja".

Anna-Maija Raittila: Etsikää Hänen kasvojansa -Keskustelua ja rukousta, 1975


4 kommenttia:

Mansikki kirjoitti...

Kirja voi olla vanha, et sinä :D. On kiva bongata kirjavinkkejä. On sitten mitä etsiä kirjastosta tai kirjakaupasta. Kiitos!

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos, Mansikki! En tunnekaan itseäni yhtään vanhaksi :).
En tiedä, löytyisikö tämä kirja jostain kirjastosta. Itse löysin sen vanhempieni kirjahyllystä!

Hannu Kiuru kirjoitti...

Joo, Anna-Maijan kirjoja kannattaa tavata tarkkaan. Mä pidän myös tuosta kyseisestä kirjasesta.

Anna-Maija oli mulla muuten ussanmaikkana Tapiolan yhteiskoulussa. Mä olin opparin ekalla ja tuon lukuvuoden jälkeen A-M jäi kokonaan pois koulukuvioista.

Kääntäjä- kirjailija- (virsi)runoilija- uudenlaisen elämäntavan etsijä - Tuomasmessun äiti...

Meille lähtö oli menetys, mutta suomalaiselle kirkolliselle elämälle tuo rohkea uskon hyppy oli suuri palvelus!
:-)

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos, Hannu!

Minä olen tavannut häntä lapsena ainakin kerran. Olen ylpeä siitä, että hän lähetti minulle tapaamisemme jälkeen peikkoaiheisen kortin, koska olimme keskustelleet teemasta. Mitään muuta en muistakaan, kun ikää oli suloiset 4 vuotta.

Onneksi uskalsi heittäytyä: ihania kirjoja, kauniita virsisanoituksia ja valtava vaikutus Suomen kirkolliseen elämään!