Free counter and web stats

tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Onni ja autuus!

Tänään olen ollut niin huojentunut ja onnellinen, että olen melkein kulkenut puoli metriä maan yläpuolella. Syynä on ollut se, että selviydyin mielestäni aamuisesta raamattutiedon tentistä oikein mukavasti. On ilo olla tentissä, jossa tentaattori ei ole ilkeyttään tehnyt vaikeita ja epäolennaisia kysymyksiä. Sen sijaan tenttikysymykset olivat todella mainioita: soveltavia ja olennaiseen keskittyviä. Kirjoitin käsi sauhuten melkein 3,5 tuntia. Lapset olivat vähän ihmeissään, kun kuulivat äidin vastanneen neljään tehtävään noin kauan.

Tenttiin mennessäni iloitsin siitä, että ympärilläni on ihmisiä, jotka välittävät minusta. Mies oli teroittanut illalla minulle kynät valmiiksi ja laittanut muut tykötarpeet, kun itse hieman flunssaisena nukuin iltatorkkuja lasten kanssa. Matkalla tenttiin sain kahdelta ystävältäni viestiä siitä, miten he rukoilevat tenttini puolesta. Tenttipaikan valvojakin oli niin ystävällinen, että oli ennen saapumistani yrittänyt soittaa puhelimeeni tarkistaakseen, että olen varmasti tulossa oikeaan paikkaan.

Tentittävään kirjallisuuteen kuului muun kirjallisuuden lisäksi koko Uuden testamentin lukeminen ja aika monta kirjaa Vanhasta testamentista. Niinpä olen viimeisen viikon lukenut Raamattua oikein ahmimalla. Se on palauttanut mieleeni nuoruuteni, jolloin pyrin lukemaan Raamatun läpi kerran vuodessa. Olin kuitenkin useampana vuonna niin innostunut, että luin sen läpi kahdesti vuodessa. Viime vuosina olen kyllä lukenut Raamattua säännöllisesti, mutta en niin järjestelmällisesti. Sen vuoksi oli hyvä, että jouduin "pakosta" lukemaan myös Vanhaa testamenttia enemmän. Tämän vuoden aikana minun on todella helppo lukea Raamattu läpi, kun alku on ollut näin ripeä!

Perinteisillä kirkkoherran uudenvuodenkahveilla ystävämme Jarkko puhui raamatunluvun tärkeydestä. Hän haastoi omien hyvien kokemustensa perusteella muitakin lukemaan Raamattua läpi vuodessa. Hän oli kokenut, että yhteinen raamatunluku vaimon kanssa oli ollut erinomaista ajankäyttöä. Jumala siunaa ja avaa salaisuuksiaan Raamatun äärellä.

Omien kokemusteni mukaan Raamatun läpilukeminen on helpointa, jos on käytössä konkreettinen lukuohjelma. Sellaisen saa tilattua esim. Pipliaseurasta (www.bible.fi- paivan evas) kts. alhaalla.

Lukuohjelman voi tehdä myös itse. Raamatun ehtii lukea vuodessa läpi, jos lukee joka päivä kolme lukua Vanhaa testamenttia ja yhden luvun Uutta testamenttia. Jos Vanhan testamentin luku välillä takkuaa, saa lukuohjelman helposti kiinni lukemalla urakalla Psalmien kirjaa. Otatko haasteen vastaan?


PÄIVÄN EVÄÄT

Suomen Pipliaseura haluaa rohkaista kaikkia suomalaisia lukemaan Raamattua. Lukemisen avuksi on saatavilla pieni vihkonen, Päivän eväät, joka sisältää lukuohjelman sekä lyhyen opastuksen Sanan äärellä mietiskelyyn.

Suomen kielellä on ollut mahdollista lukea Raamatun sanaa jo vuodesta 1548 alkaen.
Anna Sanan puhua edelleen!

Tilaukset: info@bible.f





7 kommenttia:

Paulina kirjoitti...

Onpa hienoa, että olet niin monta kertaa saanut Raamatun läpi! Itse en ole koskaan lähtenyt vielä tuollaiseen "ohjattuun" lukujärjestykseen, mutta nyt alkoi kiinnostaa! Itselläni ongelmaksi muodostuu Raamatun kanssa tiettyjen kirjojen "suosiminen" toisten kustannuksella! :(

Anu kirjoitti...

Koppaan haasteen vastaan! Joulukuussa katsotaan, miten on käynyt. :)

Ja ihana kuulla, että sulla on hyvä fiilis tentistä. Noin sen pitää ollakin.

Anonyymi kirjoitti...

Upeaa että tentti meni hyvin. Ja
hieno haaste! :) Mukana ollaan. En meinaa malttaa olla lukematta kun tänä vuonna mukana lisämauste- värikynät! Alleviivausta värikynien kanssa, paranemiset yhdellä, sanan voima toisella... Kivaa!

Marjut :)

Anu kirjoitti...

Marjut: Sun systeemi kuulostaa hyvältä. Mie olen toteuttanut kans samaa joskus: punaisella Jeesuksen sanat, keltaisella jotain muuta, jne. Se tekee kieltämättä lukemisesta toisenlaista, vaikka sitten varsinkin evankeliumit ovat yhtä sateenkaarta. ;)

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitoksia kommneteistanne! Hienoa, että teitä kiinnostaa antamani haaste!

Ninni: Kyllä Raamattu kannattaa ainakin kerran lukea järjestelmällisesti läpi. Toisaalta tiettyjen kirjojen "suosiminen" ei ole yhtään hassumpaa. Rehellisesti sanottuna saan hengellistä ravintoa 100 kertaa enemmän lukemalla vaikkapa 1. Johanneksen kirjettä tai psalmeja kuin Aikakirjojen sukuluetteloa. Välillä tulee kuitenkin mukavia yllätyksiä. Tällä viikolla eräässä raamattupiirissä ihastelimme, kuinka mkielenkiintoisia kertomuksia 1. Kuningastenkirjassa olikaan.

Anu: HIenoa, että otat haasteen vastaan. Joulukuussa katsellaan tulosta :).Hauskalta kuulostaa sinun sateenkaaresi!

Marjut: Kiitos tsemppauksesta ja rukouksista! Värikynät kuulostavat sangen koukuttavilta.Mullakin on joskus ollut käytössä punasinivärikynä. Toinen väri oli kai "evankeliumille" ja toinen "laille". Olen vaan niin onneton alleviivaaja, että paljon kärsinyt Raamattuni ei taida kestää enää sellaista käsittelyä.Onneksi rastien ruksaaminenkin on kivaa!

Anu kirjoitti...

Yks älyttömän näpsä juttu on myös tähtitarrat (ja miksei ne voi olla jotain muitakin tarroja). Pointti on joka tapauksessa siinä, että pienillä tarroilla merkkaa itselleen tärkeitä kohtia, jolloin ne löytyy plaratessa entistä nopeammin. Ripareilla ruukaan merkkauttaa riparilaisilla ainakin muutamia kohtia, jotta tulis käyttö vähän helpommaksi.

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos, Anu, hauskasta vinkistä! Kuka on käskenyt tehdä Raamatun lukemisesta tylsää? Ei kukaan, niinpä tuollaiset jipot luovat siihen uutta intoa.