Free counter and web stats

torstaina, lokakuuta 04, 2012

Hetkinen

Sain eräässä kastekodissa nuhteita siitä, etten ole päivittänyt blogiani :). Sen vuoksi teen parannuksen ja päivittelen blogiani vähän useammin. Kotiäitinä ollessani ehdin puuhastella kaikenlaisia pieniä projekteja. Yksi  mielenkiintoinen tehtävä oli kirjoittaa selitystekstejä Hetkinen-raamatunlukuoppaaseen. Tällä viikolla postiluukkuuni kolahteli muuta kappale loppusyksyn Hetkistä, jossa on tekstejäni. Niinpä päätin tarjota niitä myös blogini lukijoille. Toivottavasti ne innostavat teitä tarttumaan Raamattuun. Kannattaa lukea aina kyseinen raamatunteksti. Lisätietoa Hetkisestä: http://www.rll.fi/?sid=19


Onko sinulla mielessäsi joku tunnettu ihminen, jonka haluaisit ehdottomasti nähdä?  Mitä olisit valmis tekemään saadaksesi tavata henkilökohtaisesti hänet?

Luuk. 19:1-10

 Pieni mies kohtaa suuren miehen

Tuttu kertomus Sakkeuksesta on monella tapaa hämmentävä. Jeesuksen aikana aikuiset miehet eivät harrastaneet juoksua eivätkä kiipeilyä. Sakkeus halusi kuitenkin niin kiihkeästi nähdä Jeesuksen, että hän oli valmis tekemään itsensä naurunalaiseksi juoksemalla ja kiipeämällä puuhun. Jeesus puolestaan herätti pahennusta menemällä vierailulle Sakkeuksen, halveksitun veronkantajien esimiehen, ylelliseen kotiin ilman, että tämä edes esitti mitään kutsua. Jeesus totteli taas enemmän Jumalaa kuin ihmisiä!

Jeesuksen vierailu onnistui täydellisesti, koska se muutti Sakkeuksen ja  monen hänen läheisensäkin elämän. Jeesus totesi vierailulla, että pelastus on tullut Sakkeuksen perheen osaksi. Ilmauksella pelastus Jeesus tarkoitti, että perheen koko elämä eheytyi. Tullessaan Jeesuksen seuraajaksi Sakkeuksen koko elämä muuttui, vaikkei se ulkonaisesti muuttunutkaan. Hän sai uudenlaisen suhteen Jumalaan, lähimmäisiin, omaisuuteen ja itseensä. Siitä on esimerkkinä se, miten hän uskalsi kaikkien kuullen kertoa suunnitelmansa antaa suurimman osan omaisuudestaan pois ja korvata nelinkertaisesti, jos oli joltakin ottanut liikaa veroja. Sakkeus uskalsi olla rehellinen ja avoin, koska Jeesus rakasti häntä ja hyväksyi hänet.

Kertomus Sakkeuksesta herättelee miettimään oman elämän arvojärjestystä. Erään tutkimuksen mukaan  saattohoidossa olevat katuvat eniten elämässään mm. sitä, että he ovat tehneet niin paljon töitä sekä laiminlyöneet ystävyyssuhteitaan. Sakkeus on esikuva siitä, miten elämä voi Jumalan avulla muuttua onnelliseksi, kun vapautuu omaisuuden haalimisesta ja itsekkyydestä toisten ihmisten palvelemiseen ja auttamiseen.

Ystävällisyys on käännyttänyt enemmän ihmisiä kuin intomielisyys, tiede tai kaunopuheisuus. ” Äiti Teresa





Ei kommentteja: