Free counter and web stats

lauantaina, lokakuuta 13, 2012

Uskallatko olla avoimesti rohkean kuninkaan seuraaja?

Blogini on mennyt vähän yksipuoliseksi, koska jaan lukijoilleni Hetkinen-raamatunlukuoppaan tekstejä, joita olen kirjoittant lokakuun numeroon. Hetkistä voi tilata seuraavasta osoitteesta:  http://www.rll.fi/?sid=19



Suomalaiset kokoontuvat laulamaan kirkkoihin Hoosiannaa runsain joukoin ensimmäisenä adventtina. Palmusunnuntaina luetaan taas sama teksti, jossa Jeesus valmistautuu kärsimykseen ja ristinkuolemaan Jerusalemissa ratsastaessaan aasinvarsalla kaupunkiin suurten kansanjoukkojen hurratessa. Tapahtuma on tärkeä, koska siitä kerrotaan kaikissa evankeliumeissa.


Lue: Luuk. 19:28-40

Jeesuksen näyttävä saapuminen Jerusalemiin oli yllättävä ja rohkea. Hän ei tullut pakoillen eikä salaa, vaikka hänet oli uhattu tappaa. Hän tahtoi täyttää kaikessa toiminnassaan ne ennustukset, jotka Messiaasta oli annettu. Jeesus sai kuninkaallisen vastaanoton. Nykymaailmassa levitetään punainen matto tärkeän vieraan eteen, mutta Israelissa kuninkaan eteen levitettiin vaatteita. Jeesukselle myös huudettiin samalla tavalla kuin kuninkaalle oli tapana huutaa. Tapahtuma oli poikkeuksellinen siinäkin mielessä, että Jeesus antoi kansan juhlia häntä. Yleensä Jeesus keskittyi auttamaan muita ja kieltäytyi sankarin roolista.

Kertomuksessa opetuslapset, aasinvarsan omistaja sekä kansanjoukko tunnustavat Jeesuksen kuninkuuden toiminnallaan. On puhuttelevaa, miten Jeesus vastaa fariseusten käskyyn hiljentää väkijoukko. ”Jos he olisivat vaiti, niin kivet huutaisivat.” Jumala voi laittaa kivet huutamaan, jos ihmiset eivät uskalla näyttää uskoaan ja ylistää häntä. Kuitenkin ihminen itse jää vaille jotakin hyvää, jos hän ei toisten ihmisten pelosta uskalla tuoda julki uskoaan kolmiyhteiseen Jumalaan.

Uusimman tutkimuksen mukaan vain 27% suomalaisista uskoo kristinuskon Jumalaan. Tutkimustulos haastaa meitä Jeesuksen seuraajia olemaan rohkeasti kristittyjä. Voit rukoilla Jumalaa, että koko elämäsi voisi olla todistusta Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta niille lähelläsi eläville, jotka eivät vielä Jeesusta tunne.

”Opeta mua aasinvarsa, joka kannoit Jeesusta: Miten voisin iloisesti aina häntä palvella.”
Eva Norberg Hagbergin mukaan Jaakko Haavio Lasten virsi 91:2

PS. Lapsuudenperheessäni Hoosianna-lauluun liittyy hassu muisto. Isoveljeni lauloi innoissaan Hoosi-annaa. Pikkusisko kuvitteli, että veli kiusaa häntä tahallaan. Niinpä hän näppäränä verbaalikkona muutti laulun muotoon: Hoosijuha ;). 


Ei kommentteja: