Free counter and web stats

lauantaina, lokakuuta 06, 2012

Rikas mies jos oisin…


Raamatussa puhutaan yllättävän paljon rahasta. Jeesuksen ja rikkaan miehen surullisesti päättynyt kohtaaminen on vakava varoitus siitä, miten mikään asia elämässämme ei saisi olla Jumalaa tärkeämpi.


Lue: Luuk 18:18-30


Korkeassa asemassa oleva mies luuli elävänsä oikein ja Jumalan käskyjen mukaan. Hän sanoi noudattaneensa kymmentä käskyä nuoresta pitäen. Kuitenkin Jeesus osoitti ovelasti, miten rikas mies ei selvinnyt edes ensimmäisen käskyn noudattamisesta. Raha ja omaisuus olivat hänelle epäjumalia, joihin hän turvasi elämänsä.

Martti Luther selittää ensimmäistä käskyä Isokatekismuksessa 2000-luvullekin sopivasti: ”Huomaa: jumala hänellä onkin, nimeltään Mammona, toisin sanoen raha ja omaisuus. Siihen hän luottaa koko sydämestään, sehän onkin maailman yleisin epäjumala. Jolla on rahaa ja omaisuutta, tuntee olevansa turvassa. Hän on iloinen ja peloton aivan kuin istuisi keskellä paratiisia. Ja päinvastoin: joka ei omista mitään, se epäilee ja vaipuu epätoivoon aivan kuin ei tietäisi Jumalasta mitään. Todella vähän on niitä, jotka mammonaa omistamattakin ovat hyvällä mielin eivätkä sure ja valita. Tämmöinen on ihmisluonto hautaan asti.”

Jeesus osoittaa vertauksellaan kamelista ja neulansilmästä vahvasti sen, miten pelastus ei ole ikinä ihmisen oma teko. Ilman Jumalan armoa kukaan ei voisi päästä Jumalan valtakuntaan riippumatta siitä, onko köyhä vai rikas.

Vastauksessaan opetuslapsille Jeesus osoittaa, miten Jeesuksen seuraaminen on oikeasti kannattavaa. Jumala pitää omista lapsistaan huolta ja täyttää näiden tarpeita enemmän kuin he itse ehkä huomaavatkaan. Paras palkkio on kuitenkin tulossa vasta taivaassa, jossa  koetaan täydellistä iloa, rauhaa ja rakkautta.


Kirjoita paperilapulle ylös niitä hyviä asioita, joita elämässäsi on. Kiitä Jumalaa niistä! 

2 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Teen näin. Kirjoitan listan mistä kaikesta saan olla kiitollinen. Listni on pitkä..:)

Elina Koivisto kirjoitti...

Loistava asenne, Irmastiina! Siunausta päivääsi!