Free counter and web stats

maanantaina, elokuuta 22, 2011

15 vuotta rouvan elämää


Muutama viikko sitten vietimme Miehen kanssa 15-vuotishääpäivää. Teimme sen hyvin matalalla profiililla, koska matkustimme jo kesäkuussa Italiaan vain Kuopuksen kanssa juhlavuoden kunniaksi. Riva del Gardassa vietetty lomaviikko, jonka Mies oli suunnitellut minulta täysin salassa, oli yhtä juhlaa. Nautimme suunnattomasti hienosta hotellistamme, tunnelmallisesta kaupungista, upeista maisemista, herkullisesta ruoasta, taivaallisesta jäätelöstä, yhteisistä patikka- ja pyöräretkistä, kulttuurielämyksistä sekä ennen kaikkea yhdessäolosta. Olin valmiiksi ajatellut, että ainoa toiveeni on, että meillä on aikaa nauttia yhdessäolosta. Matka Gardajärvelle oli jotain paljon enemmän, unelmieni täyttymys!

Hääpäivänä Mies oli töissä, ja minä pidin "lastentarhaa" pystyssä. Sisareni, hortonomin vaimo, oli vähän järkyttynyt siitä, ettei meillä ollut juhlapäivänä edes kukkakimppua. Kukat eivät nimittäin ole Mieheni luontainen tapa osoittaa rakkauttaan eikä minun tapani ottaa vastaan rakkautta. Illalla sentään joimme hyvät pullakahvit juhlapäivän kunniaksi sekä pyörähtelimme olohuoneen lattialla lasten suureksi riemuksi. Iltakahveillakin tunnelma oli kyllä harvinaisen villi lasten keksiessä mitä hassuimpia maljapuheita äidin ja isän juhlapäivän kunniaksi.

Illalla suoritimme juhlallisesti hääpäiväperinteisiimme kuuluvan rituaalin: kokeilin hääpukuani. Olin tosi ylpeä siitä, että tällä kertaa se meni niin hyvin päälle, että pitkän nappirivinkin sai kiinni; yleensä napit ovat olleet hääpäivänä enemmän tai vähemmän auki. Toivottavasti mahtuisin pukuun vielä viiden vuodenkin päästä, koska silloin olemme ajatelleet viettää hääpäivää juhlien merkeissä. Ei hassumpi syy pitää paino kurissa ;).

Hääpäivänä muistelin yhtä laulua, joka esitettiin häissämme. Sen kertosäe kuvaa hyvin tuntemuksiani siitä, missä vaiheessa meidän liittomme on. Vaikka takana on jo monia yhteisiä vuosia, tuntuu edelleen siltä, että meillä on yhdessä vielä paljon koettavaa. Odotan mielenkiinnolla uusia seikkailuja!

"Tule, käydään uutta etsimään.
Meitä suuret aarteet odottaa.
Elämämme kauneus löydetään.
Jeesus rakkautensa lahjoittaa."

Ei kommentteja: