Free counter and web stats

perjantaina, lokakuuta 19, 2007

Sateen kohinaa!

Lokakuuni on ollut täynnä sateen kohinaa, vaikka olenkin tarvinnut sateenvarjoa vasta kaksi kertaa. Sitäkin enemmän olen kuunnellut Exitin uutta levyä, jonka hankimme 20-vuotiskiertueen konsertista Riihimäeltä. Uusi levy on loistava: hienoja sanoituksia ja tarttuvia melodioita, jotka on toteutettu ammattitaidolla. Olen kuunnellut levyä läpi uudelleen ja uudelleen. Kuuntelutiheydestä kertoo jotain se, että Mikaelkin osaa jo laulaa sujuvasti Jari Levyn biisiä: "Mä tahtoisin varjoon, varjoon...".

Exit oli seuralaiseni myös junamatkoilla, kun luin Pekka Simojoen kirjaa yhtyeestä. Kirja oli todella hyvä ja koskettava! Lukiessani Exitin vaiheita alkuvuosilta olin melkein kananlihalla, kun tajusin, millaista Jumalan johdatusta yhtyeen vaiheiseen liittyi. Kummastutin myös muita matkustajia naurunpyrähdyksillä ja hytkymisillä. Kirja sisälsi niin uskomattomia tarinoita ja hauskoja juttuja, etten voinut millään hillitä itseäni. Pekan tyyli kirjoittaa on myös tosi hauska; kirja kuvaa hyvin myös tekijänsä persoonaa.

Exitin levy, kirja sekä Riihimäen konsertti rohkaisivat minua valtavasti. Meillä on elävä Jumala, joka johdattaa ja käyttää omiansa mitä ihmeellisimmillä tavoilla. On suuri kunnia olla sellaisen Herran palveluksessa - hän tarvitsee meistä jokaista!


Sateen kohinaa

Ei kauaa aikaa kestää voi
Kun taivas vettä pisaroi
Ja jälleen sateen laulu soi
Jälleen sateen laulu soi

On sydämeni kuiva maa
Se jotain uutta janoaa
Ja hullun lailla odottaa
Sateen kohinaa, kohinaa

Melkein jo sateen saapuvan kuulen
Melkein jo tunnen kostean tuulen
Melkein jo veteen tulvivan huomaan
Sydämen tyhjään, autioon uomaan
Janoisen kansan juoksevan juomaan
ja silloin - silloin täällä juhlitaan

On täynnä virta Jumalan
Jos siitä paistaa pisaran
Jo se voi muuttaa maailman
Se voi muuttaa maailman

Hän tahtoo meille lahjoittaa
Kuitenkin paljon suurempaa
Jos uskallamme odottaa
Sateen kohinaa, kohinaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jännää

Kiitos Sateen kohinaa -biisin sanoista. Täällä Helsingissä surffaan kuunnellen Karavaanikulkee -sivuja, ja sattumalta löysin bloginne!

Siukkuja!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos "sateen kohinaa"-sanoista. Löysin ne täältä sattumalta. Laita googleen "Explorator Reverbnation". Siellä on mielenkiintoinen versio laulusta. (Mun poika laulaa siinä)

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Iloa ja isunausta!