Free counter and web stats

lauantaina, marraskuuta 01, 2008

Uusi ilme!

Ystäväni lipsautti vierailullaan, että blogini ulkoasu on vähän tylsä. Hän pyyteli asiaa anteeksi moneen kertaan, vaikka en suinkaan loukkaantunut hänen kommentistaan. Blogini ulkoasu on ollut totisesti tylsä, koska en ole tehnyt sille yhtään mitään koko sen olemassaoloaikana. Rehellisesti sanottuna mieleeni ei ole edes tullut, että voisin muokata sitä. Blogini muistuttaa enemmän päiväkirjaa kuin nykyaikaista blogia, koska en osaa käyttää hyväksi uusimpia teknisiä keksintöjä enkä ole kovin visuaalinen ihminen.

Ystäväni lipsautus sai minussa myönteisen prosessin aikaan. Seuraavalla kirjoituskerralla huomasin, että blogin ulkoasua totta tosiaankin voi muuttaa, vaikka en vielä tehnytkään mitään. Tänään uskalsin jo kokeilla uutta mallia. Sangen rohkeaa! Laittakaapas hyviä vinkkejä, miten Elinan blogista voisi tulla houkuttelevampi ulkoasultaan ja tasokkaampi sisällöltään. Kaikki kommentit otetaan kiitoksella vastaan, vaikka aivan kaikkeen en aio suostua!

7 kommenttia:

pikkupappi kirjoitti...

Heips! Bloggerin omilla työkaluilla saa jo tosi kivasti vaihdeltua värejä, lisäiltyä kuvia ja sivuelementtejä. Jos haluaa erikoisemman ulkoasun, niin esim. osoitteessa http://blogipohjat.blogspot.com/2008/07/valmiit-blogipohjat-internetist.html on linkkejä sivuille, joista voi ladata monimutkaisempia pohjia :) Mutta kuten sanottu, jo värien vaihtamisilla saa paljon aikaan.

olematon kirjoitti...

En nyt lähde ehdottelemaan mitään, mutta suosittelen toisten Blogger blogien visuaaliseen ilmeeseen tutustumista niin eiköhän sinulle sieltä jotain semmoista mistä itse pidät.

Ja jos käytännön toteutus tökkii, saa ottaa yhteyttä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tarviiko blogin sitte näyttää hyvältä? Helppolukuisuus pitäis ainaki minusta olla peruslähtökohta. Yksinkertanen värimaailma, mikä ei välttämättä kyllä tarkota mustaa ja valkosta, ja selkeät fontit ja vähän grafiikkaa. Tai jotaki sinnepäin. Pistän sulle sähköpostila miltä tämä kaikki edellä kerrottu näyttää. Terveisin Jaakko

Simo kirjoitti...

Olemme ikuisten kysymysten äärellä. Himoblogistille tulee aina välillä halu muuttaa kaikki uuteen kuosiin ja vaihtaa bloginsa ulkoasua - vähän niin kuin perheenäiti voi hurahtaa tyylinvaihdokseen, kun koti tuntuu liian arkiselta. Mutta yleensä uusi ilme on sekin vain väliaikainen. Oikein vaativalle blogistille ei kelpaa mikään. Lukijoille voi kelvata mikä vaan, mutta sisällön tuottaja on alati tyytymätön sekä sisältöön että sivujensa visuaaliseen ilmeeseen. Olisi paratiisimaisen onnellinen tila, jos voisi olla tyytyväinen omaan blogiinsa.

Niin, ulkoasuja löytyy ja jos ei löydy, voi vaihteeksi ottaa käyttöön vuodatus.net tai wordpress tai ning tai jotain - onhan noita. Sitten voi yrittää lisätä omia kuvia joukkoon ja hermoilla itsensä raunioksi, kun ei koskaan saa niitä kuvia muokatuksi kuntoon...

Prosessi on loppumaton ja tyytymättömyyden kierre taattu. Suositukseni onkin, että otetaan tämä ulkoasun ehostaminen tosi iisisti ja keskitytään edelleenkin sisällön tuottamiseen ja vetävään tekstiin... Jokaisenhan täytyy keskittyä johonkin ja on parasta keskittyä siihen, missä on hyvä. Näin ne sivutkin ovat "oman näköiset"...

Visuaalisen ilmeen ei välttämättä tarvitse parantua - kunhan se muuttuu aika ajoin, ettei ehdi kyllästyä...

Nimimerkki "kaikkea on kokeiltu"

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitoksia kaikille hyvistä kommenteista! Yritän paneutua asiaan paremmin sitten, kun minulla on ylimääräistä aikaa. Jaakon sähköpostissa tullut ehdotus oli kieltämättä puhutteleva, mutta luulen, että kyllästyisin Juha Miedon katselemiseen aika nopeasti...

Anonyymi kirjoitti...

Minusta se keltainen oli tosi pirteä ja kiva :) Olin ihna ihmeissäni kun avasin blogisi nyt, ja tästä olikin tullut tämmöinen "perus", vähän-niinkuin-kaikilla. Vaikka hyvähän tätä on lukea. :

Riitta (kolmen ABC:n Joensuusta), jolla ei ole omaa blogia enkä edes tiedä miten tämmöinen tehdään, eli en sinällään arvostele :)

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos Riitta palautteesta! Juuri näin se monesti menee. Uudistus johtaa siihen, että edustaakin massaa :). Tärkeintä kuitenkin, että lukeminen on helppoa ja vaivatonta. Melkein tuli jo ikävä ABC:ta lukiessani kommenttia; kesäloman jälkeen olemme pysyneet aika tiukasti kotimaisemissa.