Free counter and web stats

lauantaina, marraskuuta 29, 2008

Varteenotettavia kilpailijoita

Tullessani töistä kotiin minua oli vastassa melkoinen vastaanottokomitea. Lapseni olivat NIIN innossaan päivän tapahtumista, etteivät olleet pysyä nahoissaan. Koululaiset kertoivat suu vaahdossa ostoksista, joita he olivat hankkineet antamallani 20 euron setelillä koulun joulumyyjäisissä. Kaunis joulukranssi koristi jo ulkooveamme ja helmillä koristeltu metallitähti kaunisti keittiönikkunaa. Raha oli riittänyt myös arpojen ostoon, joista oli tullut lasten mielestä aivan uskomattoman hienoja palkintoja. Lisäksi lapset olivat hankkineet omilla rahoilla piparitikkareita, nam!

Vielä joulumyyjäisiäkin suurempi uutinen oli se, että isä oli vihdoinkin luonut kirjoitustaitoisille lapsille omat blogit. Ensimmäisessä blogikirjoituksessaan esikoinen kertoi haaveilleensa pitkään omasta blogista. Äiti oli kuitenkin ollut sitä mieltä, ettei hän vielä tarvitsisi omaa blogia. Sitä oli jo ystävällinen täti ehtinyt kommentoida sanomalla, etteivät äidit aina huomaa lastensa kasvua. Niinpä!

Uudet blogistit olivat ymmärtäneet hyvin sen, minkälaisia blogikirjoitusten tulisi olla. He olivat jo tänään ehtineet kirjoittaa kaksi lyhyttä ja ajankohtaista kirjoitusta, jotka käsittelivät blogin aloittamista, lumen tuloa ja menoa sekä adventtikalenteria. Laura oli keksinyt isänsä kanssa blogillensa myös vetävän nimen kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti.

Lapsillamme oli selvästikin erilaiset tavoitteet blogin pitämiselle. Esikoisen asenne oli hyvin kilpailuhenkinen: hän toivoi pystyvänä päihittämään sekä pikkusisarensa että äitinsä lukijoiden määrässä. Siinä onkin tavoitetta kolmasluokkalaiselle, kun Elinan blogia on viime viikkoina lukenut päivittäin lähes 100 ihmistä. Pikkusisko taas ajatteli asiaa enemmän äitinsä tavoin: "Blogi on ihan kiva, kun sinne saa kirjoittaa, ja tulee kommentteja."


PS. Pikku-blogistien kirjoituksiin voi tutustua osoitteissa lime-anina.vuodatus.net ja anttoninb.vuodatus.net. Blogit ovat salasanan takana. Jos haluat lukea niitä, voit pyytää minulta salasanaa sähköpostiosoitteestani elina.koivisto@nic.fi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika tuottoisia ainakin näin alkuun ovat pienet kilpailijasi! Hienosti valittuja teemoja noinkin pieniksi ihmisiksi ; )

Elina Koivisto kirjoitti...

Joo, into on todella kova! Olen aivan tyytyväinen. Paljon parempi, että harjoittelevat kirjoittamista blogissa kuin pelaavat tietokonepelejä mini-clipissä.