Free counter and web stats

maanantaina, huhtikuuta 20, 2009

Luksusta naisille

Rakastan edelleen Facebookia! Nautin siitä, että saan helposti seurailtua ystävien ja kavereiden kuulumisia.  Naamakirja on hyvin amerikkalainen maailma, jossa annetaan helposti ja usein positiivista palautetta ystäville ja puolitutuille. Ja sehän sopii mainiosti minun luonteelleni!

Naamakirja on pullollaan erilaisia outoja ja vähemmän outoja testejä. Viime aikoina olen saanut selville mm. sisäisen eläimeni: olen pupu!  Kaupan päälle sain näin syvällisen analyysin: "Pupu haluu että häntä hoivataan ja hän työntyy kainaloon kuin kainaloon vaikka ei välttämättä olisi tervetullut. Pupu hakee rakkautta elämään ja näkee sitä joka puolella. Pupu on luova ja aktiivinen vipeltäjä, jonka perässä on vaikea pysyä. Pupu rakastaa juhlia eikä pistä päätään pensaikkoon vaan haluaa pysyä siellä missä juhlat ovat hulppeimmillaan."  Eikä tämä testi ollut edes pahimmasta päästä! 

Viime aikoina ystäväpiirissäni on tehty paljon enneagrammi-pikatestejä, jossa on tutkittu sitä, millaista luonnetyyppiä vastaaja edustaa. Monet enneagrammi-teoriaan perehtyneet ovat huokaisseet saaneensa väärän tuloksen. Monen kaverin analyysista olen myöskin ollut täysin eri mieltä kuin pikatesti.  Minä valitsin tietämykseni perusteella "oikeat vaihtoehdot" ja sain mielestäni oikean tuloksen: olen  seiskatyyppi eli hedonisti. Hedonisti kuulostaa kyllä aika kamalalta luonnetyypiltä. Mielummin käyttäisin luonnetyypistäni nimitystä seikkailija tai vaikkapa iloinen ja hauska ihminen! Yleensä kyllä puhun eri luonnetyypeistä vain numeroilla, koska eri kouluttajat ja kirjailijat ovat nimenneet luonnetyyppejä vähän eri tavoin. 

Ensi lauantaina järjestän Toukolan kirkossa (Koreankatu 2) Helsingissä Ihanien naisten iloisen itsetuntemuspäivän, jossa perehdytään enemmän enneagrammi-teoriaan. Siellä ei ole siis luvassa pieleen meneviä pikatestejä, vaan oman itsensä syväluotausta enneagrammi-kouluttaja Seija Taivaisen johdolla. 

Päivän järjestyminen tuntui taas kerran Jumalan johdatukselta. Seija otti minuun yhteyttä seurakuntamme nettisivujen perusteella. Hänen mielestään Paavalin seurakunta vaikutti nykyaikaiselta seurakunnalta, johon voisi sopia tällainen naistenpäivä. Minä olin puolestani juuri muutamaa päivää aikaisemmin kuullut Vaasassa asuvien ystävieni ylistystä samanlaisesta naistenpäivästä, jonka Seija oli pitänyt. Seija on miehensä Erkin kanssa järjestänyt Kansan Raamattuseuran piirissä mm.  enneagrammi-parisuhdekursseja, joissa on itsetuntemusteorian avulla pyritty löytämään syvempää ymmärtämystä puolisoiden välillä. Niistäkin olen kuullut paljon hyvää!

Toivon ja rukoilen, että lauantain päivästä tulisi onnistunut ja antoisa. Laitan tähän tietoa päivästä, koska mukaan mahtuu vielä lisää ihania naisia, jotka haluavat oppia tuntemaan itseään paremmin. Päivään sisältyy enneagrammi-opetussessioiden lisäksi lounas, pullakahvit ja gospel-lattaritunti. Tiedossa on siis todellinen luksuspäivä vain naisille! 

PS. Lounas ja kahvit taataan vain ilmoittautuneille :)

Tervetuloa löytöretkelle omaan sisimpään! Mukaan ovat tervetulleita kaikki iloa ja elämää etsivät naiset.

Työkaluna oman sisimmän aarteiden löytämiseksi käytetään enneagrammi-itsetuntemusmenetelmää. Se on ikivanha työkalu, jonka avulla voi havahtua huomaamaan ja löytää tasapainoa elämään. Enneagrammin avulla voi oppia hyväksymään itsensä ja toiset, erilaiset. Se avaa ymmärrystä itseä ja toisia kohtaan. Enneagrammin avulla voi kartoittaa omia voimavaroja ja löytää uusia luovuuden lähteitä. Parhaimmillaan se tuo laatua ja rohkeutta elämään. Kouluttajana toimii Seija Taivainen.

Päivä päätetään gospel-lattareihin. Gospel-lattari on iloinen tanssitunti hengellisen latinalaisen musiikin tahdissa. Ideana on tanssia tanssin ilosta ilman suorituspaineita. Mitään ei tarvitse osata etukäteen. Tunnilla valloittavat mm. samba, chacha ja salsa. Gospel-lattarit keskittyvät oppilaan hyvinvointiin ja onnistumisen kokemuksiin, kun omasta kehosta löytyy Jumalan sinne luomaa kauneutta, naisellisuutta ja voimavaroja."

Ohjelma
klo 10 Kuka olen? Yhdeksän tapaa hahmottaa elämää.
klo 12 Lounas
klo 13 Mikä minua kosketti? Mistä löydän tasapainoa ja kasvun mahdollisuuksia?
klo 14.45 Kahvit
klo 15.30-16.45 Gospel-lattarit

Koko päivän hinta (sis. lounas): 20 euroa
Opiskelijat, työttömät, kotiäidit  ja eläkeläiset: 10 euroa

Ilmoittautumiset mahdollisimman pian sähköpostitse: paavali.srk@evl.fi  tai puhelimella: 09/23405400. Muistathan ilmoittaa allergioistasi tai erityisruokavaliostasi! 




 

 

7 kommenttia:

Maria Puotiniemi kirjoitti...

Nyt taas harmittaa, että olen töissä lauantaina :( Mutta ehkä ehdin vielä joku kerta mukaan tuollaiseen naisten päivään.

tyttism kirjoitti...

Olen jo aivan täpinöissäni Helsinkiin muutosta! Illat kuluu eri seurakuntien sivuilla surffaten ja kaverit pitää jo ihan kieroutuneena - ystäväni hankki minulle Helsingin kartan ja itse suunnittelen ilmoitustaulun ostamista, jotta voin nastoilla merkitä kaikki kirkkovisiitit... On kiva, että järjestetään tällaisia ajantasalla olevia juttuja, odotan jännityksellä kesääni pienen paikkakunnan seurakunnassa, jossa resurssit on melko niukat ja toiminta jotenkin uriinsa ajautunutta mummotoimintaa, ehkä sinnekin voisi järjestää jotain tällaista vähän nuorekkaampaa, hmm.

Elina Koivisto kirjoitti...

Pikkupappi, sinulla on varmasti naistenpäiviä tulossa vielä niin, että ehdit niihin kyllästyä :).

Tosi kiva, että odotat tyttism muuttoa! Helsingissä kaivataan aktiivisia osallistujia! Oikeasti monissa erinomaisissa tilaisuuksissa on aivan hävettävän vähän osallistujia! Suosittelen sinulle Paavalin seurakunnan Uskomaton ilta -kahvilaa sitten ensi syksyn pimeiden perjantai-iltojen piristykseksi.

Aina kannattaa yrittää laittaa kokooon jotain uutta! Muutaman ihmisen kokoontuminenkin voi olla todella onnistunut ja iloinen, kun Herramme on paikalla :).

Anu kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Meillä on naistenilta tänään. Puhutaan jaksamisesta ja jaksamisen jakamisesta. Ripaus Afrikkaa mukana ja jotain muutakin. Väkeä tulee toivottavasti juuri sopivasti. Sää ainakin on suosiollinen, vaikka emme ulkona olekaan.

Näitä naisteniltoja on kiva järjestää, vaikka niissä on oma työnsä. Ne on kuitenkin sellaisia, että ne antaa aina paljonpaljon enemmän kuin mitä ne ottaa. Siis kannattavat todella. Vaikka on mulla kyllä osallistujana monenlaisiakin kokemuksia. Järjestäjänä onneksi toistaiseksi vain yhdenlaisia.

Elina Koivisto kirjoitti...

Hienoa Anu, että jaksat puurtaa yhteisen hyvän eteen! Naisteniltanne teemat kuulostivat tosi mielenkiintoisilta. Toivottavasti oli hyvä ja siunattu ilta! "Antaessaan saa!"

Anu kirjoitti...

Oli ihana ilta! Itkettiin ja naurettiin. Ja Afrikkaakin oli sopivassa suhteessa mukana. Mie niin tykkään näistä tämmöisistä. Tätä voisin tehdä enemmänkin. :)

Elina Koivisto kirjoitti...

Kuulostaa loistavalta!