Free counter and web stats

lauantaina, huhtikuuta 12, 2008

Minkä taakseen jättää...

"Minkä taakseen jättää, sen eestään löytää" pätee hyvin lapsiperheen elämään. Olen ollut tämän viikon lievässä flussassa. Niinpä en töiden jälkee ole jaksanut hoitaa kuin välttämättömimmät kotityöt: ruoanlaiton, tiskauksen ja tärkeimmän pyykinpesun. Tänään saan palkkioksi viettää koko aurinkoisen päivän sisällä kotitöiden parissa.

Aamupäivän olen leiponut huomisia synttäreitä varten. Ruoanlaiton jälkeen olen aloittanut kodin raivaamisen ja siivoamisen. On se kumma, että ne tavarat eivät itsestään kävele oikeille paikoilleen. Tavaroiden keräämiseen menee yllättävän paljon aikaa, kun on laiminlyönyt tehtävän muutaman päivän ajan. Kaiken lisäksi nyt on juuri se aika, jolloin pitää käydä läpi lasten ulkovaatteita. Ilma alkaa olla sellainen, että toppavaatteet saa viskata pesukoneen kautta kesäksi kellariin säilöön.

Täytyy tehdä tänään töitä positiivisella asenteella: nauttia siivouksen lomassa Aurinkokello-levyn kuuntelusta sekä Pommacista, jota on jäljellä eilisistä kaverisynttäreistä. Synttäreitä ei siis pidetty kotona kaaoksen keskellä vaan seurakunnan liikuntasalissa sählyn ja jalkapallon merkeissä. Toimiva konsepti neljälletoista tokaluokkalaiselle. Iloa tuo myös se, että työn jälki ainakin näkyy ja flunssa on melkein voitettu! Ensi viikolla aion ottaa taas itseäni niskasta kiinni ja suorittaa jokapäiväiset arkiaskereet tunnollisesti. Siinä pääsee niin paljon helpommalla.

Ei kommentteja: