Free counter and web stats

keskiviikkona, maaliskuuta 18, 2009

Aika tuulettaa

Olen isältäni oppinut sen, miten kannattaa ostaa kirjoja halvalla silloin, kun niitä on tarjolla. Niinpä viime syksynä hankin kasapäin hyviä kirjoja seurakuntatyöhön euron kappalehintaan. Yksi kirjoista oli Laura-Kati juntusen toimittama kirja "Aika tuulettaa -Naisen arjen voimavarat", jossa eri-ikäiset viisaat naiset kertovat ajatuksiaan naiseudesta. 

Oma kappaleeni kirjasta on jo kiitettävästi alleviivattu. Erityisen hyvänä pidin Salme Blomsterin artikkelia "Tunteista voimaa!". Blomster kehottaa naisia (ja miksei myös miehiä) vapautumaan vääränlaisista rooleista: "Persoonallisuuden eheytyminen, sisäinen kasvu ja omaksi todelliseksi itseksi tuleminen alkaa siitä, etä uskallamme olla itsellemme täydellisen rehellisiä.--moni elää edelleen erilaisten naamioiden ja roolien kätköissä ja tuhlaa energiaa itsensä kontrolloimiseen, sen sijaan että vapauttaisi itsensä. Itseksi tuleminen on vapautumista itseä koskevista valheista. Se on kykyä nähdä omat voimavarat ja heikkoudet rehellisesti. -- Terveys, eheys, on näkyväksi tulemista. Se on sitä, että nainen pääsee yhteyteen enisn oman intiimin ja salaisimman itseytensä kanssa. Tätä kautta hän oppii kunnioittamaan ja rakastamaan itseään kyetäkseen sitten rakastamaan myös muita."  (S. 84-86)

Tänään vietimme erästä perhekerhoa tulevan marianpäivän merkeissä. Niinpä käytin keskustelunavaajana Aika tuulettaa -kirjan takana olevia ajatelmia, jotka liimasin siniselle (Neitsyt Marian väri) pahville. Jokainen ryhmäläinen sai ottaa yhden ajatlman ja kertoa siihen liittyviä ajatuksiaan. Toimi todella hyvin! Niinpä laitan teillekin muutaman ajatelman. 

"Voit tulla naiseksi, joksi sinut tarkoitettiin, vain jos alat elää omaa elämääsi. Tämä merkitsee sitä, että muutut ulkoaohjautuvasta ihmisestä sisältäohjautuvaksi. Se puolestaan tarkoittaa halua ja kykyä kunnioittaa ja rakastaa itseäsi niin, ettet salli kenenkän alistavan, käyttävän hyväksi tai hallitsevan Sinua väärällä tavalla."

"Sinulla on paikkasi tässä maailmankaikkeudessa siksi, että Sinut on luotu tänne. Maan päällä ei ole ketään Sinun kaltaistasi." 

"Opettele hyväksymään asiat, joille et voi mitään ja säästä itsesi turhalta ahdistukselta."
  
"Vain sinä itse voit muuttaa omaa suhtautumisestasi itseesi."

Kirja on ehdottomasti ostamisen arvoinen, jos satut vielä törmäämään siihen jossakin! Pelkään pahoin, että painos on voinut loppua syksyisen superalen johdosta!

2 kommenttia:

Maria Puotiniemi kirjoitti...

Hieno tuo ajatus muuttumisesta ulkoa ohjautuvasta sisältä ohjautuvaksi. Jotenkin käsitän sen niin, että ihmisten sijaan Jumala saa ohjata ja että näkee itsensä Jumalan luomana ja siten arvokkaana, eikä siksi anna hyväksikäyttää itseään. Helmiä ajatuksia heti aamuun, kiitos näistä.

Elina Koivisto kirjoitti...

Joo,juuri noin minäkin ajattelen! Ole hyvä vaan, sisko!