Free counter and web stats

sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Laatuaikaa

Elämä kolmilapsisessa perheessämme on aika meluisaa ja riehakasta. Ystävättäreni toteaa usein, miten kaikkien perheenjäsentemme energiataso on melkoisen korkea verrattuna hänen omaan perheeseensä. Meillä ei todellakaan hyssytellä eikä hymistellä, vaan eletään elämää isolla E:llä. Energisessä Elämässämme on se huono puoli, että välillä rauhallinen peli-ilta muuttuu tahtojen taisteluksi ja ihana saunahetki huudoksi. Toisaalta Elämämme on harvoin tylsää tai yksitoikkoista.

Tänä viikonloppuna poikamme saivat viettää laatuaikaa vanhempien seurassa Neidin lähdettyä yksin seurakunnan varhaisnuorten leirille nauttimaan laadukkaasta ohjelmasta ja hyvästä seurasta. Minä ja Kuopus suuntasimme kahdestaan junamatkalle ystävien luo, ja Esikoinen jäi Miehen kanssa pitämään kotia pystyssä. Hyvin olivat tehvästään selvinneet: matkalaisia odottivat kotona tuoreet sämpylät ja vihdoinkin järjestykseen saadut Aku Ankka -kokoelmat. Esikoinen oli nauttinut erityisesti siitä, että sai käydä isän kanssa rauhallisesti saunassa. Pojasta on kasvamassa kunnnon suomalainen mies!

Meilläkin oli Kuopuksen kanssa hurjan kiva viikonloppu. Junamatka yhden lapsen kanssa tuntui lastenleikiltä. Ei mitään suurempaa säätämistä, vaan  mukavaa ja joustavaa matkantekoa. Ystävien luona oli ihana olla, kun Kuopuksella oli samanikäistä seuraa. Oli aikaa jutella rauhassa aikuisten kanssa, koska lapset viihtyvät niin hyvin leikeissään. Toisaalta välillä oli myös hauskaa olla mukana lasten ulkoleikiessä ja jutella heidän kuulumisistaan. 

Kolmantena pyöränämme matkallamme oli Antti, Kuopuksen uusi unilelu. Hän sai suloisen pilkullisen krokotiilin kaverin synttärijuhlien onginnasta ja ihastui siihen heti. Niinpä raahasin matkalaukun ja käsilaukun lisäksi muovipussissa Antin ajoneuvoa, kuorma-autoa, sekä Antin vaihtovaatteita. Joka ilta ja aamu puin tähdelisesti Kuopuksen ohjeiden mukaan oikean vaatekerran. Uni maistui erinomaisesti meille kaikille kolmelle koko matkan ajan! Nyt on viikonlopun jälkeen todella rentoutunut olo, koska olen saanut tavata ystäviä sekä viettää laatuaikaa Kuopuksen ja Antin kanssa. 

7 kommenttia:

pikkupappi kirjoitti...

Antti kuulostaa kerrassaan ihanalta :) Ja on ilmeisen muotitietoinen ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanasti kirjoitat! :)

Anu kirjoitti...

:D

Paus i skärgården kirjoitti...

Kuulostaa tutulta! Meilläkin jaetaan poppoo pieniin ryhmiin/pareihin aina silloin tällöin, se tekee hyvää kaikille. :)
/Päivi

Elina Koivisto kirjoitti...

Pikkupappi: Antti on muotitietoinen. Tänä iltanakin halusi vaihtaa uuteen pirteämpään yöpaitaan!

Kiitos anonyymi ja Anu :)!

Päivi, totta joka sana :).

Paus i skärgården kirjoitti...

Kurkkaapa blogiini, siellä on tunnustus sinulle!

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos paljon tunnustuksesta! Lämmittää! Ilolla luen myös teidän elämästänne!