Free counter and web stats

keskiviikkona, tammikuuta 21, 2009

Tuhottu uusi elämä!

Olin niin innoissani uudesta elämästäni. Aloitin nimittäin välipäivinä lähes jokavuotiseen tapaan uuden elämän. Syksyn pimeydessä olin taas kerran viettänyt epäterveellistä elämää: liikaa kahvia, liian vähän vettä, liikaa suklaata, liian vähän hedelmiä, liikaa leivonnaisia, liian vähän kasviksia, liikaa pähinäsuklaalevitteisiä paahtoleipiä, liian vähän salaattipäällysteisiä ruisleipiä, liikaa internetissä surffailua ja  liian vähän liikuntaa. Oli siis todellakin syytä ottaa itseä niskasta kiinni!

Uusi elämäni alkoi loistavasti.  Olin siitä niin innoissani, että ihmettelin, miksi ihmeessä en ollut aloittanut sitä jo lokakuussa. Kuntoilu tuntui innostavalta ja terveellinen ruokavalio herkulliselta. Kerran kaupassa löysin loistavan tavan palkita itseäni ja herkutella terveellisesti: Bonaqua-pullovedet, kaupan halvimmat maustetut pullovedet. Nautin vesistäni niin paljon, että lapset tulivat kateelliseksi; hekin halusivat herkutella äidin kanssa. Välillä annoin heidän vähän maistaa ylellisestä jalallisesta lasistani, yleensä en. Perusteluni olivat mielestäni aika pätevät: ei ole reilua viedä äidiltä hänen ainoaa herkkuaan, jos itse herkuttelee jatkuvasti.

Taas kerran sain todeta, että tieto lisää tuskaa. Ystävälliset ystäväni Facebookissa ja sähköpostissa lähettivät näyttelijä Mikko Kivisen taidolla esittämän palopuheen siitä, miten pullotetun veden juominen on maailman suurin synti. Videon tuomio oli tyly: ainoastaan täydelliset idiootit ostavat pullovettä, jos tarjolla on kotona puhdasta hanavettä. Kivinen luetteli ansiokkaasti, mitä kaikkea pahaa pulloveden ostaminen aiheuttaa ihmiskunnalle. Petyin suuresti, koska minulta tuhottiin uusi elämäni. 

Mies yritti vähän lohduttaa sanomalla, että käyttämieni kierrätettävien pullojen ympäristöhaitat ovat huomattavasti pienemmät. Lohdutti vähän! Siitä huolimatta en kyllä enää ilkeä ostaa Suomessa pullovettä. Täytyy siis siirtyä tavalliseen hanaveneen ja unohtaa itsensä hemmottelu. Nyt menen juomaan viimeiset nautinnolliset kulaukset Pirkka-pullovedestäni. Kiitos vain Mikko Kiviselle ja kumppaneille! 



11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jossain lehdessä mainostettiin jotain juttua, jolla voi saada mm. veden tai kotimehun hapokkaaksi. Olisiko se ollut jotain jauhetta tms. Voisiko tässä olla ratkaisu: saisit edelleen jatkaa ylellisiä tuokioitasi (huolimatta siitä, että en nyt yhtään edes muista mistä sen mainoksen luin tai miten voisit sitä ihmeainetta näillä tiedoilla hankkia, joku naistenlehti se oli...). :)

Riitta Joensuusta

Anonyymi kirjoitti...

Hapan vie hampaat! :/

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos Joensuun Riitta myötätunnosta! Minä puolestani näin jonkun alennuksessa olevan härvelin, jolla voi sitä tehdä. Luulen vain, että sellainen kone jäisi aika helposti kaappiin käyttämättömänä...Ja oikeasti pärjään kyllä ihan hyvin ilmankin :).

Kiitos anonyymi lohduttavasta kommentista! Eihän se hapokas juoma sovikaan sitten uuteen terveelliseen elämääni, jos se vie hampaat :).

Maria Puotiniemi kirjoitti...

Uuden elämän aloittaminen on haastavaa. Itse olen harjoittanut kieltäymystä pienemmässä mittakaavassa, suklaapatukka -levyn sijaan jne.

Hanavettäkin voi "terästää" laittamalla sitä kannussa jääkaappiin ja sekaan vaikka limeä/sitruunaa/appelsiinia tai marjoja. Siitä tulee ihan mukavasti makua, joskaan ei niitä happoja, jos niistä tykkää.

Jollain oon nähny sellasen Soda Streamin, millä saa hiilihapotettua vettä ja ilmeisesti sitä on tullut käytettyäkin. Mutta helposti se varmaan jää ensi-innostuksen jälkeen kaappiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile sitruunalla maustettua vihreää teetä, mutta valitse hyvälaatuinen tuote, sillä mauissa on huomattavia eroja. Terveellistä ja kaloritonta ja voi jopa vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onkos hapan ja hapot eri juttu?

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos, rakkaat lukijat, erinomaisista vihjeistänne! Uusi elämäni voi jo aivan hyvin: olen juonut tänään runsaasti hanavettä ja huomannut, että sekin maistuu erittäin hyvältä!

PS. Kyllä, hapan ja hapot ovat eri asia :).

Anonyymi kirjoitti...

Kannustan kannuveteen. Koska nestettä menee tässä maitohuuruisessa arjessamme nykyisin vaikka kuinka paljon, niin minulla on hanavettä kannussa johon jaksaessani heitän jonkun melissan lehdenkin. Sitä voi antaa lapsillekin hyvällä omalla tunnolla ja ainakin meillä tulee energiatehokkaammaksi, kun ainainen veden valuttaminen juomiskylmää odottaessa.. Terveisin, Riikka

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos, Riikka, hyvästä vinkistä! Tuossa vaiheessa vettä tosiaan kuluu litra jos toinenkin...Voimia ja siunausta vauvantuoksuiseen arkeesi!

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on kyllä hullua juoda pullotettua perusvettä, kun kraanasta kerran saa laadukasta tavaraa. Mutta eivätkös nuo maustetut Bonaquat pikemminkin rinnastu limskoihin? Juovathan ihmiset jaffaa, kotikaljaa ja kahviakin, yms. "maustettuja" vesiä. Sitruunavissyn juominen on kyllä minusta cokista parempi vaihtehto. :)

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos Milla kommentistasi! Hyvä ja armelias pointti! Aika nopeasti totuin taas kraanaveden kittaamiseen. Säästyyhän siinä luonnon lisäksi rahaa ja on hampaillekin terveellisempää. Limsan juomistakin olen yrittänyt perheessämme kovasti vähentää. Turhaa juottaa lapsille sellainen määrä joko sokeria tai lisäaineita!