Free counter and web stats

perjantaina, toukokuuta 01, 2009

Kirpputorireissun satoa

Olen kummajainen ikäisteni naisten joukossa, koska en pidä ollenkaan kirpputoreilla kuljeskelusta. Sikin sokin olevat suuret tavaramäärät ahdistavat minua enkä yleensä sen vuoksi löydä yhtään mitään. Ainoat tavarat, joita mielelläni etsin kirppikselle päädyttyäni, ovat kirjat. 

Omia tavaroitanikaan en ole koskaan kirppiksillä myynyt. Sen sijaan olen laittanut lasten vanhat vaatteet ja lastentarvikkeet tehokkaasti kiertoon kaveriperheille; omat ja miehen vaatteet ovat päätyneet yleensä joko Venäjälle tai joihinkin keräyksiin.

Reilu viikko sitten jouduin vahingossa Järvenpään seurakunnan kirpputorille. Mies oli yli-innokkaana puutarhurina käynyt varaamassa muutaman parvikelaatikon, joita menimme yhdessä pikkuisten kanssa hakemaan. Neiti löysi heti kirpparilta mielenkiintoisen laatikon, joka oli täynnä rullaluistimia. Niinpä me vartin päästä lähdimme kotiin kolmien rullaluistimien kanssa. Minä puolestani sain viidelläkymmenellä sentillä aarteen: kirjan "Jumala puhuu", jota olen usein lukenut vanhempieni luona Pellossa. Ehkä tämäkin kirpputorivierailu taas osoitti sen, miten joskus olisi aika luopua ennakkoluuloistaan! 

Tässä katkelma A. Russelin toimittamasta kirjasta "Jumala puhuu".

KESÄKUU 30 -  Ymmärrä heitä

Ota ilo mukaasi. Olet saanut paljon siunausta. Sinä voit olla suureksi siunaukseksi. 
Tulevat vuodet ja kuukaudet ovat täynnä siunausta. Jaa saamasi siunaukset. 
Rakkaus voi kulkea ympäri maailman ja välittää Jumalan virtoja ihmisestä toiseen.
Levitä auringonpaistetta sellaiseen sydämeen, joka iloiten heijastaa sitä eteenpäin; näin eläväksi tekevä ja iloa tuottava evankeliumi kulkee eteenpäin.
Ole siunausten välittäjä. Rakasta ja riemuitse. Ilahduta kaikkia. Rakasta kaikkia. 
Yritä aina ymmärtää toisia, niin et voi olla rakastamatta heitä.
Näe Minut myös tylsässä, mielenkiinnottomassa, syntisessä, arvostelevassa, kurjassa ihmisessä. 
Näe Minut lasten naurussa ja vanhusten herttaisuudessa, nuorten rohkeudessa ja miehuuden kärsivällisyydessä.  

3 kommenttia:

pikkupappi kirjoitti...

Kirppareilla shoppailussa on oma vaivansa, kun joutuu tonkimaan. Paljon riippuu myös kirpputorista, miten tavarat on aseteltu ja minkälainen tila ylipäätään on. Jos yleisvaikutelma on sotkuinen, ei tee mieli mennä kaivelemaan, mutta siistissä paikassa valikoimaa tutkii mielellään.

Kesällä kannattaa katsastaa Hietalahden kirpputori, jos Helsingissä pyörii, se on mukava ulkotori, jossa on monenlaisia myyjiä.

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitos taas pikkupappi kommentistasi! Tuo, mitä kirjoitit tavaroitden asettelusta on niin totta. Vaikka en koe olevani yhtään elitistinen, vierastan joitakin kauppaketjujakin niiden sotkuisuuden vuoksi.

Kiitos myös kirpparivinkistä! Tulossa on pitkä, kuuma kesä ja paljon lomaa, joten pidän vinkin mielessä :).

Elina Koivisto kirjoitti...

Kiitoksia myös anonyymille kommetistasi rukouksen voimaan liittyen. Luin kommentin ennen hyväksymistä, mutten löytänyt enää kirjoitusta, jonne se oli jätetty. Pointtisi siitä, miten seurakunnan työntekijöiden olisi hyvä tarjota enemmän rukousta, oli erittäin hyvä. Iloa ja siunausta elämääsi!